sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kun on rätti rätin päällä...

Vieläkö muistatte tämän?


Kyseessähän on tiskiräteistä [pitäisi kuulemma puhua liinoista, mutta kun eteläpohjanmaaksi ne on tiskirettuja tai pöyränpyhkimärettuja... :D] koottu nuttu, jolla neulovat ystävät yllättivät totaalisesti runsas kuukausi sitten häidemme aattona. Ko. yllätyksestä ja rättitempauksesta voi lukea lisää tästä postauksesta, jos se meni heinäkuussa ohi. Kiitos vielä kerran!

Tuolloin muistaakseni lupasin, että palaisin nuttuun vielä tarkemmin. Syyskuun alussa Etelä-Pohjanmaan tikkuajat ovat menossa kylään Tapion Tikkuiitoille Tapion kauppaan. Ilmoittautuessaan Sukkasatoon Malli pyysi, että ottaisin tuolloin nutun mukaan, koska kaikki eivät olleet löytäneet omia rättejään Mallin ottamista kuvista. Tunsin piston tunnossani ja niinpä tänään levitin nutun olohuoneen lattialle ja aloin kuvata. Osassa räteistä oli nimi, osassa ei, mutta etsikääpä omanne, te ihanat! :)Tässä ovat kaikki rätit, toiseksiviimeisen kaksoiskappaletta lukuunottamatta. Mallihan oli koonnut räteistä nutun ja kaulahuivin, mutta niitä oli niin valtavasti, että myös taskut oli tungettu täyteen irtorättejä. Ja koska Samin kanssa halusimme tehdä häissä useimmat asiat vähän toisin, minä heitin kimpun sijasta tiskirätin!

Paras vitsi olisi tietysti ollut komentaa hääseurueen miehet eteiseen - mutta koska sukkanauhakin yleensä tipahtaa miesjoukon nenän eteen ja siitä seuraa toiveikasta vilkuilua sivuille ja vähittäistä vetäytymistä, kunnes joku uhrautuu ja poimii nauhan ylös, komennettiinkin kasaan naimisissa olevat naiset.Voin vakuuttaa, että rätin sai henkilö, joka osaa varmasti sitä arvostaa! Minusta taas tuntuu, etten ikinä malta purkaa tuota nuttua, on se niin ihana...

14 kommenttia:

 1. Kiva nähdä vielä kaikki LIINAT! Laitan parit eemelit menemään, että tietävät katsoa!
  Mutta ota nuttu silti mukaan Tapiolle 7.9.2010, on aika monta tekijää varmaan silloin paikalla!
  Joku kerran huomautti, että pitää puhua liinoista, arvostus nousee ;))

  VastaaPoista
 2. "Tiskiliina" kuulostaa - astiapyyhkeeltä? :D Itse asiassa kirjoitin tuossa aluksi koko ajan tilkuista. Ne ovat niin hienoja!

  VastaaPoista
 3. Joo, otan mukaan. Tosin liu'un Tapiolle suoraan töistä, joten toivon mukaan muistan silloin aamulla ottaa nutun kainaloon...

  VastaaPoista
 4. Löysinpäs omani, oli näköjään päässyt melkein parhaimmalle paikalle, taskuksi. Tuo puna-valkoinen sydänliinani.

  VastaaPoista
 5. Rettujahan ne ja vieläpä komiatkin ;D

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva katsella nuo kaikki rätit yksitellen! Pöytäluutujahan ne minun lapsuudessani taisivat olla, tiskirätti oli sitten erikseen ja sillä pestiin vain astioita. Minulle eräs ikätoverini sanoikin, kun puhuni tästä tiskirättibuumista: "Minä en kyllä ala enää pesemään astioita tiskirätillä, hyi kaikkea, mikä bakteeripesä!". ;D

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja rättejä..(niin minäkin sanon)
  Ne missä on sydammiä olisi kiva löytää ohje..itsekun olen vähän hurahtanut noihin tiskirättineulomisiin ;)
  mukavaa päivää..
  ~marita~

  VastaaPoista
 8. On sulla ollu melekonen kuvvaaminen nuissa. :)

  VastaaPoista
 9. Näppi, oli se aikamoista jumppaa, varsinkin kun en viimetalvisen jälkeen kykene vielä olemaan oikein polvillani... :D

  VastaaPoista
 10. Minun tekemä on se punainen taskuna oleva liina/ rätti/luutu. Bambusta, tietty. Se imukyky nääs. Komeita liinoja, hienoa nähdä ne näin lähikuvissa!

  VastaaPoista
 11. Ihana idea!
  Ja kauniita rättejä. t. leenah

  VastaaPoista
 12. Ja minua harmittaa entistä enemmän etten saanut rättiäni valmiiksi ajoissa...ihana nuttu siitä tuli kuitenkin ja näytti olevan tarpeeksi rättejä. En kyllä minäkään varmaan raaskisi millään niitä purkaa.

  VastaaPoista
 13. munkin oli tarkotus osallistua mut ehän mää sitte saanu neulottua ees yhtä vaivasta luutua..oli tuollon vähän semmonen neulottamaton kausi..

  VastaaPoista