perjantai 26. helmikuuta 2010

Korjattu pusero ja uusi kauluri

Kiitos puserokommenteista ja Marille shredderin suomennoksesta! En kyllä oikein ymmärrä miksi tämä on skeittauspusero - malli on mielestäni aika klassinen! :D

Selitin kai tuon helman rullautumisen syyn jotenkin huonosti, koska niin kovin moni kehotti neulomaan helmaan ja hihansuihin resoria. Sitä en missään nimessä halua, kun kerran koko pusero on resoria! Rullautuminen johtui vain siitä, että olin päätellyt puseron liian löysästi - paha tapani.

Laiskuuttani yritin selviytyä asiasta höyryttämällä, mutta se ei riittänyt. Vaikka paidan omistajan mielestä vaatekappale oli ok, ryöväsin sen häneltä, purin helmat ja hihansuut ja päättelin ne uudelleen tiukemmin - virkkaamalla. En olekaan sitä aiemmin kokeillut! Ja seurauksena pusero näyttää nyt tältä (älkääkä päätelkö kuvasta, että omistajaa olisi mitenkään uhkailtu kuvattavaksi... :).



Olen joskus ammoisina aikoina neulonut Samille omasta päästä (ja jäikin viälä värkkiä...) kaulurin, jota hän on ahdistunut tänä pakkastalvena käyttämään. Totesin kuitenkin, että parempikin ko. vaatekappale saisi olla. 100 % vyötteetön "poikien värinen" villalanka hyppäsi siis puikoille. (Ei aavistustakaan, mitä lankaa tuo on - joku viime syksynä Seinäjoen käsityömessujen osastollamme ollut ehkä tunnistaa?)

Malli: Kristelin Hugo Ullasta
Lanka: Jotain tuntematonta liukuvärjättyä villaa 80 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Vähensin ohjeen silmukkamäärän 64:een, mikä oli hyvä ratkaisu. Ja tämänkin päättelykerroksen sain purkaa ja tehdä uudestaan virkkuukoukun kanssa - järjestääkö kukaan päättelykursseja??

Eilisestä lääkärikäynnistä voi muuten lukea lisää täältä.

6 kommenttia:

  1. Hyvä puserosta tuli. Yksi tapa päätellä on myös ns. Italialainen päättely, josta tykkään itse. En tunnista kaulurilankaa, mutta kiva kauluri ;D

    VastaaPoista
  2. Oikein on komea ja lämmin pusero! Kaulurin lankaa en liioin tunnista mutta hyvältä tuo näyttää :)

    VastaaPoista
  3. Piti tulla virnistelemään että matemaattisen päättelyn kursseja taidetaan järjestää enemmänkin, mutta neuleen päättelykurssia kannattaa sit varmaan toivoa viakka jonkun kansanopiston listoille :D

    VastaaPoista
  4. Onpas kiva väri tuossa kaulurissa. Sinä sentään osaat kutoa ylhäältä alaspäin, jolloin voit helmaa ja hihansuita purkaa! Mi´nen tuota taitoa osaa olleskaan.

    VastaaPoista
  5. itse olen kiertänyt karikot valmistamalla neuleita lähinnä päättelykykyisille ja -haluisille henkilöille....

    VastaaPoista