sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Viisi totuutta

Flikka muisti minua maininnalla. Kiitos siitä!Plaketin vastaanottamiseen kuuluu, että kertoo viisi tärkeää asiaa elämässään. Vastasin tähän jo tuolla Tuumooksien puolella, ja elämäni viisi oikeasti tärkeintä asiaa voi lukea täältä.

Niinpä ajattelin Kerällä kertoa viisi tärkeää asiaa käsitöiden puolelta.

 1. Luonnonmateriaalit. En yksinkertaisesti pysty käyttämään akryyliä tai muita keinokuituja, joten moni ihana lanka on jäänyt hyllyyn, kun olen lukenut vyötteen. Ihan totaalikieltäytyjä en ole, kestän esim. Samosta (50 % akryylia) ja Seiskaveikkaa (oliko se 25 %?), mutta vieraammista langoista ostan mieluummin mahdollisimman luonnollista. Sama pätee kankaisiin ja tietysti myös kaupan vaatteisiin. Mieluummin neulon luonnonkuituversion postimyynnin muovitunikasta kuin tilaan sen. :)
   
 2. Kaaviot. Saatte piakkoin kuulla kiukkuisen vuodatuksen siitä, mitä tapahtuu, kun yrittää neuloa palmikkokuviota tekstin pohjalta... Minulla on valokuvamuisti, joten mieluiten neulon kaavion pohjalta, en sanallisen ohjeen.
   
 3. Televisio- ja nettineule. Minulla on aina oltava hyvin simppeli työ, jonka voin ottaa käteen tässä blogeja lukiessa tai kun katsomme dvd:tä. Samaan aikaan kesken voi olla myös vähän haastavampi työ, jota pitää katsoa, mutta samalla voi kuitenkin keskustella.
   
 4. Liukuvärit. Olen heikkona liukuvärjättyyn lankaan - Noroon, vironvillaan, Puroon. Vaikka välillä voi tulla yllätyksiäkin, voi ainakin Noroon ja vironvillaan yleensä luottaa: värit sointuvat yhteen.

 5. Sosiaalisuus. Minusta tuli neuloja vasta, kun löysin neuleblogit. Yksin sohvannurkassa en varmaan kauaakaan jaksaisi nyhjöttää. Toki valmiista neuleista saa palautetta esim. töissä, mutta tuntuu, että toinen neuloja kuitenkin ymmärtää paremmin. Neuletapaaminen on must!

Oho, tämä olikin vaikea. :)

2 kommenttia:

 1. Moi

  Oletko sinä se K.Ikola, joka on kirjoittanut historiikkia Lapuan emäntä-/talouskoulusta? Lueskelin uutukaista väitöskirjaa, jossa tuota paljon lainattiin ja tulit mieleen. Väikkäri on Hännisen Riitan, jklyo...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi, minähän se. :) Enpäs ole tiennytkään, että tuota opiskeluaikojen kesätyötä on jossakin lainattu, iiks...

  VastaaPoista