keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kasvunvaraa

Nyt on vaiherikkaan työpäivän ja neuletapaamisen jälkeen väsy, niin että viisi kuvaa saa kertoa enemmän kuin viisituhatta sanaa...

Malli: St. John's Wort Cardigan, IK kevät 2009
Lanka: Novita Bambu, 525 g kokoon 46 "
Puikot: 4 mm
Muuta: Napit Polinkasta. Kuvan oton jälkeen laitoin vielä kolmannen napin kuromaan kaulusta kasaan.


Joo. Tuli sitten tällainen soputeltta. Liian usein olen muistellut itseni hoikemmaksi kuin olenkaan ja tehnyt nafteja neuleita, joten nyt olen opetellut neulomaan tarpeeksi isoja. En vain sitten muistanut, että a) bambulanka ei vedä kasaan yhtään vaan b) pikemminkin venyy ja vanuu. Tein sisäänottoja kauluksen juureen selkään, virkkasin hihasaumat ympäri ja samalla nipistin sentin verran sekä hihoista että kropasta.

Silti päivän käytön jälkeen nuttu on venynyt niin, että melkein tipahti päältä. (Tai sitten päivä oli niin rankka, että laihduin sen aikana 10 kg - no no, eivätpäs neuletapaamisessa olleet nyt muistuta minua mistään paninista ja suklaasydämestä! :D) Arvatkaa ottaako päähän. Suostuisikohan äiti kerran elämässään ottamaan vastaan vaaleanpunaisen vaatteen?

Edit-täti kertoo, että kokeilin Karoliinan vinkkiä ja heitin takin 40-asteiseen pesuun (Novitan Bambun pesusuositushan on 60 astetta). Takki kutistui jonkin verran, nyt sitä ehkä taas voi pitää! :D Toivon mukaan ei vain venähdä käytössä uudelleen. Mutta minulle jää nyt ainakin toistaiseksi.

7 kommenttia:

 1. Ihan kivan näköinen neulehan tuo on! :) Mää muuten haluaisin samanlaisen kirjavitriinisysteemin, kun sulla näkyy olevan tuossa kuvassa taustalla... lottovoittoa tms. odotellessa. ;)

  VastaaPoista
 2. No juu, tuo kyllä näyttää kieltämättä isomman ihmisen takilta. Itse en ole tuosta langasta mitään neulonut, ihan hyvä tietää vastaisenvaralta tämmöinenkin.
  Harmi, kun tuo takki muuten näyttäisi oikein kivalta pitsineuleineen kaikkineen. Taikka sitten sinulla on kyllä erityisen raskas työ, että siinä pienenee noin ja nopeasti. Voisin tulla päiväksi teille töihin ;)

  VastaaPoista
 3. Mari, kiitos! :) Ei muuten lottovoittoakaan tarvita, me ostimme nuo hyllyt 10 kk maksuajalla - oli joku kampanja eikä tarvinnut maksaa korkojakaan. En kyllä pois antaisi.

  Nelmi, kyllä muakin harmittaa! :( Varsinkin, kun ihan oikeasti ja tosissaan tarvitsisin ohuempaa vaaleanpunaista neuletta. Bambulle ei taida auttaa kuuma pesukonepyörityskään, kun se onneton kestää 60 astetta...

  VastaaPoista
 4. Kokeilepa pesua neljässäkympissä. Jokunen aika sitten pesin neljässäkympissä neulomani bambutopin ja sain aika lailla venytellä sitä, että sain takaisin mittoihin.

  VastaaPoista
 5. Mä oon ihan höpö ku musta tuo väri näyttää hyvältä... ylleensä en voi sietää tuota. Hih, oisko ne nuo hormoonit vai mitkä. Kaunis on pitsineule hihoissakin. Vähän isoltahan tuo näyttää mutta jospa se siittä kutistuis vaikka pesussa.

  VastaaPoista
 6. Jos äitisi ei vaaleanpunaista suostu pukemaan päällensä, niin bambunhan voi värjätä pesukoneväreillä kätevästi.

  VastaaPoista