maanantai 24. elokuuta 2009

Yllätysten postipäivä

Kuva ei tee tämän päivän postille oikeutusta.

Kun tulin tänään syömään, minua odotti iso paketti. Olin ihan ymmälläni - en tiennyt odottaa postista mitään (harvinaista!), en ainakaan noin isoa, eikä lähettäjän nimikään sanonut minulle mitään.

Sitten sytytti: minähän voitin Villiviinin blogiarvonnassa!

Ja olipa se paketti, klikatkaa kuvaa ihmeessä suuremmaksi. Kiiltokuvia ja Marimekon lautasliinoja, pitsejä, kankaita, nappeja ja nauhoja nukkekotiin, talon rouvalle upea koru (hän niiaa sievästi ja kiittää), minikokoinen raastin, ihanan pehmoinen neulottu luutu sekä levy chilisuklaata - mutta se menee pahanpäivänvarakaappiin, uskokaa tai älkää! :) Emme ole dieetillä, mutta yritämme elää vähän "askeettisemmin". Ja on aina turvallinen olo, kun on vähän suklaata tallessa... ;)

Suurkiitos upeasta paketista, Villiviini! En ole vielä edes penkonut kaikkea auki, kuolannut vain. Voi pojat, että tulee talosta upea näiden ansiosta!! Tässä vielä lähikuvaa tummansinisestä ja valkeasta pitsistä sekä nappi-, nauha- ja pikkutavarakokoelmasta.


Nukkekodista puheenollen, repäisin eilen välikaton irti ja aion maalata vanhat tapetit peittoon. Eli yläkerran huoneista tulee yhtä korkeat kuin ne olivat alunperinkin. Kiitos monista ehdotuksista nukkekodin "laajennuksen" suhteen! Tosissani mietin sitä laajennusta niin eteen (harkitsin jopa avattavan etuseinän tekemistä pölysuojaksi ja ylimääräisen kamarin tekemistä siihen, mutta tulin järkiini - ei minun taidoillani!), ylös (Heleenan ehdottama tornikamari) kuin alaspäinkin.

Ja viimeksi mainittuun olen päätynyt. Eilen Seinäjoella käydessä yritimme etsiä puulaatikkoa, jonka leveys olisi suunnilleen 59 cm ja syvyys kyljellään ollen suunnilleen 31 cm (nukkekodin mitat), mutta emme löytäneet (Tiimari ja askartelukauppa ovat tosin käymättä). Nyt odottelen, löytääkö isoveli kätköistään mitään sopivaa pohjakerrokseksi. Saisihan noita valmiinakin, mutta joko hinnat huitelevat 100 eurossa, tai sitten syvyys ei riitä, kuten Lundbyn valmiissa pohjakerroksessa. En halua ottaa sitä riskiä, että tupa keikahtaa.

On muuten vähän pelottavaa, kun "kaikki" lukevat tätä blogia! :) FinnAimossakin. Sieltä otettiin tänään yhteyttä liittyen tuohon mainitsemaani jatkettavaan pöytään, jossa on joku vika - saan sieltä uuden pöydän. Vakuutettiin myös, että kyllä kaikki Euro Mini -tuotteet ovat samaa 1:12 mittakaavaa, eli silmät valehtelevat, kun puuvalmiit tuntuvat käsiteltyjä pienemmiltä. Sekin tietysti hämää, kun osa tilaamistani puuvalmiista tuli lastenkamariin, eli oli oikeasti sen takia pienempää kokoa.

Varsinainen ongelmahan tässä onkin se, että minun nukkekotini ei ole oikein mitään mittakaavaa... Ehkä Lundby eli 1:16 olisi sopivin, mutta sillä koolla on lähes mahdotonta löytää laadukasta tavaraa. Jospa joskus törsäisin ja hankkisin oikein sellaisen "oikean" nukkekodin!

Himotuttaisi käydä tuvan kimppuun, mutta kuudeksi pitää sännätä ohjaajan pyynnöstä seuraamaan näytelmäharjoituksia.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit paketista. Sitä vaaleanpunaista ja tummansinistä pitsiä on vielä monta metriä eli riittääi muutamaksikin palkinnoksi.

    Varsinainen asiani: tein omaan taloon kellarikerroksen paksusta aaltopahvilaatikon puolikkaasta. Tukirakenteena jokunen väliseinä ja yksi kaappi tuntuvat tukevan riittävästi yläkerran painoa. Lyndby-talo tosin on paljon kevyempi kuin sinun talosi ja pahvilaatikko on normaalia tukevampaa materiaalia.

    VastaaPoista
  2. On ollut tosi mukava seurata nukkekotiprojektiasi! Itseänikin alkaisi taas himottaa tuo homma, ja itse asiassa olisi pahvinen kaksiokin valmiina odottamassa, mutta mistähän sen ajan kaikkeen keksisi? Mutta asiaan: muistin äkkiä, että tyttäreni sai joskus omaan nukkekotiinsa Lundbyn pienen pöytä ja kaksi tuolia -setin (taitavat itse asiassa olla nk. terassihuonekaluja), mutta hänen nukkekotinsa oli Ikean mallistoa ja selvästi mittakaavaltaan suurempi, joten nuo ovat edelleen pakkauksessaan koskemattomina. Väriltään ne ovat tumman vihreät, mutta ne ovat hieman koristeelliset (taitavat "matkia" noita takorautaisia terassikalusteita), joten saattaisivat sopia sinun nukkekotisi tunnelmaan - ehkä ne voisi jopa maalata? Jos tuntuu, että sinulla olisi tuolle käyttöä, voisin laittaa sen tulemaan postikulujen hinnalla, sillä meidän huushollissa se on tarpeeton, neidin nukkekotikin on jo pakattu pois...

    VastaaPoista