maanantai 15. kesäkuuta 2009

Miljoona ruusua ja yksi rikkaruoho?

Lämpöinen kiitos kivoista kommenteista edelliseen postaukseen! :) Osa teistä on ilmeisesti säntäillyt Kerän ja Tuumooksien välillä odotellen lisätietoja, ja kyllä niitä tuonne Tuumooksien puolelle vähitellen tuleekin.

Sen voin tässä vaiheessa sanoa, että en aio neuloa itselleni hääpukua (tai no, eivät nuo pahalta näytä, hm... tässä voisi jo hermot mennä! :), mutta sen sijaan kutsut kyllä teen itse. Kaaso parka jo pelkää, että perustan hääblogin, jossa vertaan hänen paperinauhojaan (??) omiini... Niinkuin tässä olisi varaa! ;)

Muistutuksena kuolevaisuudestani esittelenkin tässä teille viikonloppuna valmistuneen kesäpuseron. Ihastuin Modan malliin, mutta näin heti mielessäni vihreän puseron ja punaiset kukat lehteen kuvatun hillityn sinisen asemasta.

Langaksi valikoitui tuntematon puuvillalanka, jota olen ostanut joskus Kauhavan Kangas-Aitan käsityömessujen aikaisesta poistomyynnistä pitkälti kiittämällä. Neljä sotkuista vyyhtiä ovat pyörineet lankavarastossa, kunnes sain äntiin keriä ne. Ja kas, eivät ne olleet yhtään sotkussa, vaan ainoastaan litistyneet! Keriytyivät oikein sievästi. Halkeilevaa lankaa se oli kovin, mutta muuten tuntuu mukavalta.

Malli: Naisen kukkatoppi, Moda 3/2009, malli 23
Lanka: Puserossa tuntematon vihreä puuvillalanka kaksinkertaisena, kukat sitä samaa Venäjän kautta tuotua puuvillalankaa kuin Rose-myssyssä, näitä yhteensä 350 g
Puikot: 3,5 mm KnitPicksit


Olin vähällä jättää paidasta muotoilut pois - minulla kun massun kohtaan pitäisi pikemminkin tehdä lisätilaa, ja ei, se ei johdu siitä, että meille olisi tulossa perheenlisäystä, vaan yksinkertaisesti siitä, että suklaa on niin hyvää - mutta hyvät muistot pöllöötakin muotoiluista saivat tekemään ne omien mittojen mukaan. Eli siis huolehtimaan siitä, että kapein kohta tulee oikeasti vyötärölle eikä lonkille, kuten minulla yleensä käy.

Kun pusuri oli valmis, totesin, että siinä on kunnon kasarihartiat, menossa siis jossakin olkavarressa, mitä hihojen pussittuminen vielä korostaa - huoh. (Ai mikä mallitilkku?) Myös helman mitta oli ihan liian lyhyt jopa minulle, joten virkkasin (!!) helmaan jotakin, olisko nuo kiinteitä silmukoita - varmasti tunnistan virkkaustermeistä vain ketjusilmukan ja pylvään...

Ihan kiva paita tästä kuitenkin tuli tällaisiin leutoihin kesäkuisiin talvipäiviin. Ja muistin hymyilläkin kuvassa! (Sitä ensimmäistä versiota "hymystä" ette tule ikinä näkemään...)

15 kommenttia:

 1. Sitähän minäkin jo arvailin, että taitaa ne hääkellot soida... Sillä lailla! Ja miten niin et neulo häämekkoa, tuo keskimmäinen noista Voguen systeemeistä oli minusta ihan toteuttamiskelpoisen oloinen idis... =)

  VastaaPoista
 2. Mukavia häävalmisteluja teille! :) Teillähän on runsaasti aikaa, ehdit neuloa vaikka kuinka monta hääpukua! ;) Itse tunsin mieheni vain 3,5 kk ennen häitä, ja silti ehdin hyvin neuloa täyspitkän hääpuvun. Vaikka lanka tietty loppui kesken, ja kun oli jotain Novitan vanhaa lankaa, niin sitähän sitten metsästettiin kaikista käsityöliikkeistä kerä sieltä toinen täältä. :)

  Kiva pusero ja kiva hymy! :) Olisitpa nähnyt minun "hymyni" siinä kuvassa, joka minusta otettiin tänä aamuna uudessa mekossani... Miehenikin sanoi kuvan otettuaan, että "sulla oli taas se typerä ilme naamalla" - siitä syystä minulla on aina vaan niitä päättömiä kuvia blogissani. ;) Kuulemma mulla on muuten aina ulkona ollessani se sama typerä ilme. Katsois vaan isäntä itseään peiliin ennen kuin tulee arvostelemaan. ;)

  Mutta oikeesti, lupaathan tehdä jotain neulottua hääpukuusi? :) Huivin, kukkakimpun, sukkanauhan, sulhasen kravatin... ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea munkin puolestani ensi kesän juhlan ansiosta! Kiva kesäpusero, värit sopii sulle.

  VastaaPoista
 4. Pahin vaaliväsymys näyttää poistuneen, kun hymyilet jo vapautuneesti. Jos et aio kutoa pukua niin edes pitsirannekkeet tai.....

  VastaaPoista
 5. ...tai jotain ainakin. Vois mennä kyllä hermot tossa puvussa, mutta tosi ihana se kyllä on!

  VastaaPoista
 6. Voi ihanaa, onnea häävalmisteluille!
  mahtavan puseron olet taas väsännyt! sulta se sujuu niin joutuisaan tuo neulominen.

  VastaaPoista
 7. Onnea täältäkin! Kyllä jo eilen luin viestin ja ymmärsinkin sen sisällön, mutta kun on hidas sytytys, niin ei tullut heti kommentoitua.

  Aion muuten matkia tapaasi koota ketju korupiikeistä. :)

  VastaaPoista
 8. Hih, eiköhän hääpukuun joku neulottu juttu päädy - todennäköisesti se perinteinen huivi. (Voi olla, että jos pakottaisin Samin käyttämään neulottua solmiota, häitä ei tulisi...)

  Maartsi, matki pois, idea ei nimittäin ole minun vaan esiteltiin lappusessa, joka tuli jonkin helmipakkauksen mukana!

  VastaaPoista
 9. Voi Kaisa noita sun sanojas , "pusuri". Niin lapualaasta, kuinka voikin jotkut sanat löytyä vain tietyltä alueelta ! Terv Raija

  VastaaPoista
 10. Kaunis pusero ja tuo väri on aivan ihana! :) Jaksamista häävalmisteluiden kanssa! :)

  VastaaPoista
 11. Pirtsakka pusero!..näillä keleillä voidaan tosiaan puhua kesäkuisista talvipäivistä :D
  Nopsa olet neulomaan joten hääpuvunkin ehtisit kovasti..voi että,eikö ihanaa kun saat alkaa suunnittelemaan häitä-ah :)

  VastaaPoista
 12. Huomasinkin tuolta tuumoksen puolelta, että ilosia uutisia oli esillä. :) Hieno tuo puserosi ja niin pirteän värinen. :)
  Sinulle on tunnustus tuolla blogissani, ole hyvä! :)

  VastaaPoista
 13. Hyvin sanottu tuo, että leutoihin kesäkuisiin talvipäiviin! En ole ennen kuullut ja nauroin. Se on juuri niin!

  VastaaPoista