sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ongelmia ja iloa

Kiitos kiitos edellisen postauksen kommenteista sekä minun että mallin puolesta! Olemme molemmat tyytyväisiä. :) (Nelmi, kyllä minä kommentoin! Mistähän error mahtoi johtua?) Paljon jäi eilisessä tohinassa kertomatta neuleen vaiheista, kuten esimerkiksi se, että Novitan neuleohjeet eivät tosiaankaan ole kovin yksityiskohtaisia, kuten jossakin huomautettiinkin. No, Suuren Käsityölehden "helpolla" ohjeella neulomani pelletakki ei sekään ollut tosiaan helppo. Ja minä olen sentään jo muutaman raglanin tehnyt...

****

Perjantaina Lankakomero julkaisi Kevätpäiväntasausyllätyshuivin viidennen vihjeen, ja sitä olen täällä nyt pohtinut. Minähän olen koko ajan murehtinut lankani riittävyyttä, kun sitä on vain 600 metriä. Nyt vihjeessä sanotaan, että jos pelkää langan loppuvan, tämän palan voi jättää tekemättä. Kaivoin esiin vihreää kirpparilankaa, jota olin kuvitellut käyttäväni jatkopalana, mutta se onkin aivan liian ohutta - niin ohutta, ettei huvita ruveta takkuamaan sitä kaksinkerroinkaan.

Mitähän nyt tekisin? Haluaisin tehdä huivin täsmälleen ohjeiden mukaan, varsinkin, kun joku nopeakätinen oli jo viidennen vihjeen neulonut ja se oli aivan ihastuttava. Mutta lanka todennäköisesti ei riitä. Viimeinen vaihtoehto: ostan lisää lankaa. Mitä, minäkö??

Vihjeitä siis otetaan vastaan...

****

Iloa sen sijaan edustaa Project Spectrum, jonka alkamisesta Helmis vinkkasi blogissaan. Mukana ollaan taas, tämä on hauska - ei vähiten siksi, että tässä ei sitoudu mihinkään. Neuloo värisuoraa tai sitten ei. Tämän vuoden teema on kompassi.

NORTH (March/April)
Color: Green
Material: Stones/Gems/Rocks
Season: Winter
Element: Earth

EAST (May/June)
Color: Yellow
Material: Wood
Season: Spring
Element: Air

SOUTH (July/August)
Color: Red
Material: Metal
Season: Summer
Element: Fire

WEST (September/October)
Color: Blue
Material: Glass
Season: Autumn
Element: Water

****

Mambon puolesta ja Novitan ylinopeaa langanvaihtoa vastaan kehittämäni adressi on kerännyt jo lähes 150 nimeä. Ja mainiointa on, että Novitalla on peräti reagoitu - Neulomossa aihetta käsittelevä viestiketju on kuulemma viety eteenpäin. Varmaan joskus ensi viikolla tulostan adressin ja laitan sen kuitenkin varmuuden vuoksi vielä Novitalle. Jospa erehtyisivät kuulemaan kuluttajaa. Juuri tein Mambosta swap-ystävälleni lahjan, ja Sylvin ensimmäinen hiha on valmis ja toinen vaiheessa. En olisi ikinä voinut kuvitella pitäväni noin paljon langasta, jossa on akryylia.

****

Tänään olen tehnyt toisenlaista käsityötä, kirjoittanut. Kivaa sekin.

Onnellista loppuviikonloppua ja uuden alkua!

10 kommenttia:

 1. Oikeinhan minä sitten sen tunnistin käsialaksesi :)
  Ehdottaisin tuon huivipulman kanssa, että hakisit sovinnolla sitä lankaa n. 300m lisää. Muistaakseni ohjeessa puhuttiin, että menee yli 800 metrin. Harmittaa sua kumminkin sitten jos jätät osan neulomatta.
  Olen myös katsellut sitä huivin ohjetta sillä silmällä, mutta kun juuri neuloin yhden, niin olen vain nyt nämä ohjeet tallettanut koneeni syövereihin tulevaisuutta varten.
  Hyvä tuo sinun adressi hommasi, Novita vaihtaa minunkin mielestäni turhan nopeasti lankojaan.
  Muutoin tuo sinun kirjoitus-käsityösi tuottaa kyllä monelle iloa, nimimerkillä Hullun luokan kanssa käkättänyt(aikuisiällä).

  VastaaPoista
 2. Hmmm, mäkin pähkäilen, kun en toisaalta haluaisi liian isoa huivia ja kuitenkin haluaisin neuloa ihan ohjeen mukaan. Kolmosvaihe on mulla edelleen kesken ja oon yrittänyt olla kurkkimatta muiden töitä... Onneksi sentään muistin ostaa mustetta tulostimeen, jotta sain vitosvihjeen talteen.

  Hmmm, jos nyt kuitenkin hyvästä syystä menisit ostamaan lisää lankaa ja tehdään mekin tuo huivi ohjeen mukaan. :)?!

  VastaaPoista
 3. Kiva, voin syyttää teitä, kun piipahdin taas Garnkorgenissa ja tilasin lisää Fleece Artistin Suri Blueta! :D On tämä nykyaika vähän liian helppoa, ennakkomaksu lähti Svea-mammalle muutamalla napin painalluksella. Oi niitä aikoja, kun tilasin jotakin lehteä Skotlannista ja maksuksi piti muistaakseni lähettää shekki postissa...

  VastaaPoista
 4. Ensin huivista,
  Minä olen päättänyt tehdä kaikki vihjeet vaikka huivini onkin jo nyt ihan kamalan iso. Olen juuri aloittamassa viidettä vihjettä. Lankaa riittää vielä.

  Vilkaisetko jossain vaiheessa onko se sinun Ruususen hepeneiden hameen villa huovutettu sideharson päälle. Minua kiehtosi kanssa ajatus hamekankaasta ja sen pitäisi olla paksumpi kun tuo jakkukangas. Talvilomalla saatamme poiketa Jämsän huopatehtaalla ja mietin mitä sitä hankkisi.
  Kankaassa oli kovempi työ kun hatun huovuttamisessa.

  Olet tehnyt hyvää työtä Mambon kanssa. Minua tuo lanka ei ole koskaan sytyttänyt, mutta olenkin enemmän ohuen ystävä.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Upean neuleen Sami sai!
  Kävin allekirjoittamassa novitan addressin, vaikkakin oon justiin murissut sinne tuosta mambo-langasta. Oma vihervaarani mambosta nukkaantui parin käyttökerran jälkeen kotineuleeksi. Arvaa vaan ottaako päähän, se kun ei ihan pienitöinen neule ollut. Novita haluaa tutkia langan ja sitte päättävät korvaavatko ne jotain. Ja lankaa kului neuleeseen yli 900 g! Oli eka neuletyö mambosta, jospa siinä langassa oli jotain vikaa. Toivotaan siks, että saisin korvauksia pilalle menneestä neuleesta.

  VastaaPoista
 6. SeijaP, uskon että hameen koristelut on neulahuovutettu valmiiseen kankaaseen. (Tuo kangasasia on muuten jännä. Olen joutunut laittamaan kuminauhan jokaisen huovutetusta villakankaasta tekemäni hameen vyötärölle, kun venyvät tolkuttomasti käytössä. Kirpputorilta ostamani oranssi huopa ei kuitenkaan ole venynyt mihinkään, vaan hame on edelleen saman kokoinen kuin uutena.)

  Nappi, onpa harmillinen juttu! Mulla Vihervaaran hihoihin on tullut villanukkaa, mutta ei normaalia enempää. Vähän mietin, kuinka Sylvi kestää - suunnittelen siitä ihan ulkotakkia - mutta toivon parasta.

  VastaaPoista
 7. Minen meinaa ny millää pysyä joukos. Joten anteeksi ny vaan, jotta kommentoin erellistä postausta.
  Niin on taas komia tekeles, jotta sanat ei piisaa. Sami saa olla onnellinen sekä puserosta että sen tekijästä.

  VastaaPoista
 8. äh, minen oo saanu vieä nelosvihjettäkään tehtyä, jumiutunut paikoilleen koko huivi..

  VastaaPoista
 9. Ehei, synttärit oli ja meni jo reilu kuukausi sitten...

  Tuo Project Spectrum mietityttää. Tykkään ideasta ja olen osallistunutkin, mutta kun tällä kertaa minusta värit on ihan päin prinkkalaa. Pohjoisen pitäisi olla valkoinen tai sininen, idän oranssi (no, keltainen menee, jos on tosi mausteinen), etelän lämmin ruskea tai haalea (kuivan kuuma) keltainen ja lännen ruskea. Omat mielikuvat mulla :)

  VastaaPoista
 10. Villasukan ravelry-ystävä21. helmikuuta 2009 klo 9.38.00 UTC+2

  Tulin tänne sanomaan Ilun nappiasiasta, ettei mene sinulta ohi :)
  Huomasithan tilatessasi, että kun olet täyttänyt osoitetietosi ja painanut "lähetä tilaus" -nappia, sinun on vielä vahvistettava tilaus "vahvista tilaus" -napista?
  Eli kertaklikkauksella pääsee vasta vahvistamiseen :)
  Ottikohan tästä näin aamusella mitään tolkkua?

  VastaaPoista