lauantai 29. marraskuuta 2008

Pääasioita ja peräti lapasetkin

Tämän sain jo aikaa sitten Tellulta - kiitos! Vaikka en kyllä tiedä, onko minusta inspiraation lähteeksi, kun ohjeista neulon ja nekin yleensä väärin... ;)

Tämän haluan jakaa (jälleen) eteenpäin kaikille neulebloggaajille! Ilman teitä en olisi ikinä oppinut neulomaan.

'''''


Viime päivinä on valmistunut pieniä töitä - lohduttavat vähän neuletakkiepisodin jälkeen. :) (Kiitos kilteistä kommenteista!) Bloggaaminen - tai paremminkin valokuvien ottaminen - vain on jäänyt, eivätkä nämäkään mitään taidetta suorastaan ole.

Minun päänmuotooni pipot eivät istu, joten pidän myssyistä. Uudesta Ullasta bongasinkin aivan viehättävän, jonka neuloin Rialta Sukkasato-kiitoksena saamistani Maijoista. Tein siis itselleni pääkappaleen, kuten Ria ehdottikin! Vielä jäi pari kerää, joista tod näk syntyy jossakin vaiheessa itselle tumput.

Ohje: Rinsessamyssy Ullasta
Lanka:
Gjestal Maija, 100 g
Puikot:
3,5 mm (miksi KnitPickseissä ei ole 3 mm irtopäitä??)


Seuraava pipo syntyi lahjakoppaan, mutta tykästyin malliin niin, ettei tiedä vaikka tekisin itsellenikin...

Ohje: 120 silmukkaa, 8 mallikertaa Aileista, sitten kaksinkertaisella langalla sileää neuletta kunnes pipon koko korkeus 10 cm, sen jälkeen kavennukset kuten Cousteaussa
Lanka: Pehorka Derevenskaja ja Novita Kolibri, yht. 80 g
Puikot: 3,5 mm

Syksyllä tein Samille Cousteau-pipon Nallesta. Kuulemma sillä pärjää pikkupakkasella, joten siltä varalta, että talvi joskus tulisi, haimme Fionasta pari kerää Marks&Kattensin Naturaa - pipon omistaja valitsi langan, ja ihanan langan valitsikin!!

Ohje: Typyn Jacques Cousteau -pipo
Lanka: Gjestal Natura, 100 g
Puikot: 3,5 mm

Ja sitten vihdoin ja viimein peräti toiset lapaseni Lapaskuun Tumpputupaan... Tosin kaksi paria oli tavoitteenakin. :) Tällä kertaa neuloin Ailit ihan ohjeen mukaan. Lahjakoppaan nämäkin.

Ohje: Ailin lapaset
Lanka: Seiskaveikkaa kahdessa harmaassa sävyssä yht. 80 g
Puikot: 3,5 mm

****
Huomenna lähden taas koulutusreissulle Helsinkiin. Tällä kertaa tiedossa on kivaa, sillä tapaan Joulumuorin yllätys -vaihdon parini Pian ja säästämme postikuluja vaihtamalla paketteja ihan kasvotusten. Mukavaa! Matkaneuleeksi lähtee se Novitan "taikaliivi", jota on viheliäinen neuloa - siis on oltava paikassa, jossa ei ole vaihtoehtoja... ;) Lohdutuksena olen sentään ladannut joulumusiikkia mp3-soittimeeni.

Ihanaa adventtia kaikille! Maanantaista 1.12. alkaen voitte käydä lukemassa päivittäin kirjoittamaani joulukalenterisatua Joulumaa-blogista.

3 kommenttia:

  1. Siellähän on ollut oikein pipotehdas käynnissä! Ja kivoja pipoja onkin syntynyt sekä somat lapaset!

    Hyvää adevnttia sinullekin!

    VastaaPoista
  2. sinähän oot taas reippaana ollut, noin monta valmista juttua ihan yhtäkkiä! :)

    VastaaPoista