keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Yläruumiin verhoiluja

Hirmu väsy ja ärtymys ollut koko viikon. Eilenkin menin sänkyyn puoli yhdeksän maissa ja nousin sieltä seuraavan kerran aamuseitsemältä - tosin en puoli yhdeksältä nukkumaan ruvennut. Flunssan oireita ei ole (enkä ole raskaanakaan, kun joku sitä kumminkin ehdottaa :) joten liekö syysväsymystä.

Lupailin valmistuneita. Värit nyt on mitä on, kuulemma ei automaattiasetuksilta voi parempaa odottaa... No, minä en ymmärrä kamerasta mitään.


Kotikotoa tuomani 7. luokan käsityökirjan välissä oli peruskaava-arkki. Siinä oli mm. sellainen vaatekappale kuin kimono - vastaisiko nykypäivän tunikaa? Leikkasin kaavat ja aloin jo leikata harsopellavaakin, kun onneksi viime hetkellä tajusin ompelu- tai paremminkin leikkaustaitojen olevan vähän ruosteessa: alkuperäisillä asetuksilla olisin saanut tasan puoli kimonoa.


Lyhensin siis helman ja tein tällaisen epämääräisen kaavun. Onneksi pellava on läpinäkyvää, eli mahani ei yllä ihan tuohon mihin kaapu! :D Huomatkaa muuten yläkuvan huovutettu kissa-rintaneula jostakin viime vuosituhannelta. Meillä töissä käytiin kahvitunnilla kiivasta keskustelua siitä, onko se kissa vai hiiri...


"Taas se on kutenu yön aikana jotakin", sanoi työkaveri kerran, kun minulla oli jokin (vanha) neule jota hän ei aiemmin ollut nähnyt. Verbi oli vahinko, koska sille nauroi puhuja itsekin, mutta tästä voisi melkein niin todeta! :D Kun olen nyt viikkotolkulla tikuttanut sukkasia 2,5 - 4 mm puikoilla, piti välillä ihan terapiamielessä rouhaista jotakin 7 mm puikoille.

Tapion kaupan retkellä investoin mm. "köyhän naisen Noroon" eli Sarek-lankaan. Kuvittelin tekeväni neuletakin, mutta kävi kuten entiselle hiirelle: tulikin liivi. Pitäisi katsoa myös pituuksia (50 g/50 m) eikä tuijottaa painoon!


Malli: Ullaneuleen ylösalaisinraglania
Lanka: Marks&Kattensin Sarek, 450 g
Puikot: 7 mm
Muuta: Olisi pitänyt tehdä noita lisäsilmukoita vielä kainaloiden alle, nyt tämä on naftisti nafti - alinta nappia on paras pitää auki. Yhtään en vielä tiedä tykkäänkö tästä vai en.


Ne napit ovat muuten Polinkasta.


Mieltä virkisti tämän tilauksen saapuminen Euroteamilta. Hähää, nyt voin merkata lahjaneuleeni!Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuo raglan! Mä olen niin ihastunut tuommoiseen yksinkertaiseen malliin.

  VastaaPoista
 2. Tykkää ihmeessä, on se hieno! Ja napit on ihanat, vetoaa mun "kelttihermooni". :o) Hmm, mä olen himoinnut noita nimikointinauhoja iät ja ajat -en vain keksi millä tekstillä ottaisin..

  VastaaPoista
 3. Mulla on myös tuota harsopellavaa yläkropan verhoa varten. Pitäisi vaan ommella. KAunis neule.

  VastaaPoista
 4. Joo, tykkää vaan neuleesta, se on ihana.

  VastaaPoista
 5. hyvännäkönen on neule! ite jättäsin ehkkä ton alimman napin kokonaan poies.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos! SatuH, mulla sattui olemaan noita nappeja neljä, ja kun kuvittelin tekeväni neuletakkia, ajattelin että ne ovat ok... Kunnes sitten sovitin... :/ Alimman voisi poistaa jos jaksaisin tuhota myös napinläven.

  VastaaPoista