torstai 23. lokakuuta 2008

Vyötäröstä alaspäin

Olen tänä syksynä todennut, että jos haluaa pysyä lämpimänä, kannattaa pukeutua mieluummin paksuihin sukkiksiin ja hameeseen kuin farkkuihin. Itse suosin Lindexin neulesukkiksia, jotka istuvat paksuihin lyhyisiin sääriini kuin hansikas.

Käsityömessuviikonlopun perjantaina myös Jokipiin Pellavalla oli oma tempauksensa, Pellavaa ja soppaa -päivä. Sinne siis sännättiin töiden jälkeen. Mukaan lähti kaupasta ihanaisia tarjousliinoja, mutta erityisesti minua kiinnosti palalaari. Ajattelin kokeilla, josko pellavafroteepalasta syntyisi hame.

Vaan kävi niin, että pellavafroteepalojen sijasta tarrasin todella suureen pellavakankaan palaan. Joku ehkä osaisi sanoa, mitä kudosta ja mihin tarkoitukseen se oli tehty, lievää sekundaa - törröttäviä langanpätkiä - mutta 11 € kilohinta ilahdutti. Palasta syntyi hame.


Tästä te ette nyt näe tuota kankaan pintaa, mutta se on siis musta-harmaaruutukuvioista. Hiukan joustavaa, oikein kivaa. Leikkasin hameen lempparifarkkuhameeni mukaan, mutta ilmeisesti jotenkin pöljästi, koska jouduin kaventamaan (!!) tätä kahdesti (!!!!). Vieläkin vyötäröltä on iso, onneksi minulla on leveä lantio. :) Sivussa vetskari.

Ompeluinnostus on muutenkin puhjennut. Huomattuani käsityömessuilta ostamani the hameen varsin ihanaisen lämpimäksi ajattelin hankkia villakangasta itselle ja ommella sille kavereita. Jalasjärvellä ei ole kangaskauppaa, joten turvauduin netin ihmemaahan. Kertokaapa minulle hyviä nettikangaskauppoja - itse kun en niitä paljonkaan löytänyt, vaikka kävin läpi kaupat.comin käsityöosaston! Joko myytiin vaippakankaita tai ulkoilukankaita tai tilkkukankaita, mutta isoa valikoimaa ei tahtonut löytyä. Viimein päädyin tilaamaan erinäisiä juttuja Kangas-Mallasta, niistä lisää sitten kunhan saapuvat. (Millä sen Vileenin saa pois olkapäältä? Ja eihän kankaisiin voi tulla samanlaista himoa kuin lankoihin??)

Mutta ihan vähän lankojakin olen tuhonnut, tässä taas heinäpaali Sukkasatoon. Varmaan vuosi sitten tilasin Ilulta hänen värjäämäänsä lankaa, jossa on merinoa (65 %), bambua (20 %) ja silkkiä (15 %). Langalle oli monenlaisia suunnitelmia, mutta taas liika ihailu voitti: eihän tuosta malta...

Kun Kangaskasa sitten julkaisi Terho-sukkien ohjeen, tarrasin lankaan ja puikkoihin. Ja olin pettynyt. Ihanaiseksi ajattelemani lanka muistutti todella kovaa, merseroitua, joustamatonta puuvillaa - no, tavallaan joustamatontahan on esim. Novitan Bambu-lankakin. Mutta Terhon malli on kiva, sukat neuloin ja toivon, että lahjansaajan jalassa nämä ovat miellyttävät. Lankaa jäi sen verran, että voisin tekaista vielä itsellenikin sukkaset.


Malli: Kangaskasan Terho-sukat
Lanka: Handu Handdyed, nimeä en enää muista... 60 g kokoon 38
Puikot: 3 mm

Ensi viikolla olen pari päivää työreissulla - tai oikeammin opiskelemassa - Helsingissä. Kauhea stressi miettiä, mitä neulottavaa ottaa mukaan junamatkoille ja pitkiin hotelli-iltoihin... :)
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Kankaisiin voi tulla samanlainen hamsterin himo kuin lankoihin. Nimimerkillä kaapista löytyy 80-luvultakin olevia kankaita.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sinulta tuo ompelu sujuu, vaikka blogissani taannoin muuta väititkin! Kankaitakin tosiaan alkaa kertyä. Itse hurahdin reilu kuukausi sitten Eurokankaassa Nanson trikoisiin, kun oli muka niin halpaa ja menevät kuin kuumille kiville. Trikoopaitatehdas pystytetään tontillemme lähiaikoina...

  VastaaPoista
 3. Tutun kuuloinen reissupohdinta. :) Mulla on aina sama ongelma, mitä ottais mukaan. Jotain pientä ja kevyttä, simppeliä (ettei tarvi raahata ohjeita), mutta mielenkiintoista. Sen verran pitkällä, ettei tartte enää arpoa, mutta kuitenkin niin, että tekemistä riittää koko matkan ajaksi. Joo, mulla on aivan liikaa sukkia...

  VastaaPoista
 4. Hah, "pitkiin hotelli-iltoihin"...
  Pyydäpäs blogituttuja seuraksi, niin taitaa illat käydä lyhyiksi.

  Sanoopi Anitta, joka ei saanut kommentteja lähtemään bloggeriin pariin päivään näköjään muuta kuin anonyyminä

  VastaaPoista
 5. PS Käsityötalo Priimassa Hämeentiellä on torstaina käsityötapaaminen klo 17-20 ja sieltä saapi ostaa lankaakin, jos kesken meinaa loppua.

  Anitta

  VastaaPoista
 6. täytyy sanoo että kivan näköinen paita sulla noissa hamekuvissa! tykkään. :)

  VastaaPoista