sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Haahuilua

Olen ahkeroinut vähän liiaksikin, väsyä tahtoo pukata. Sinnittelin loppuun syyskuun alussa aloittamani Turbulence U-Neck Pulloverin, josta juttua ja kuvia sitten kun jälkimmäisiä on kunnollisia - surkea "tässä paita makaa sohvan päällä" -kuva nähtävissä Räveltämössä.

Ompelukonekin on surissut, nyt on viimeinenkin harsopellava ommeltu. Toki kangasta vielä jäljellä on, mutta kaikista messukankaista olen nyt jo jotakin tehnyt. Siitäkin kuvaa myöhemmin. Juu tiedän, olen tylsä... :)

Mutta kysymys: kertokaapa Tangled Yoke Cardiganin tekijät, onko malli tiukka (kuten kuvista voisi päätellä) vai löysä? Huojun täällä nimittäin kokojen 42 ja 46 välillä. Lankana tulee olemaan Dropsin Alpaca ja puikot 4 mm. Tosin aion joka tapauksessa tod näk jättää kaikki vartalomuotoilut pois - näillä mittasuhteilla kun takkien vyötärökavennukset yleensä tulevat siihen missä minulla on lantio...

2 kommenttia:

  1. Mulla on alpakasta ja se venyy... En ole pessyt vielä, mutta ymmärtääkseni alpakka ei palaudu pesussa yhtä hyvin kuin villa. Ainakin resorit ovat, no, venahtaneita, leveyssuunnassa siis. Tein S koon silmukkamäärillä, L koon senteillä, puikoilla 3,5 ja 3,75. Jos nyt tekisin uuden, käyttäisin varmaan samoja mittoja mutta hitusen pienempiä puikkoja.

    VastaaPoista
  2. Minä tein ihan Felted tweedistä, ja samaa miettiessäni tein liian suuren koon. TYC on parhaimman näköinen - ja oloinen- kun se on nafti. Joustavasta langasta tekisin hyvin istuvan koon mukaan. Mitoitus on muuten kuulemma lyhyehkö - joen meille mini-ihmisille pituus passaa hyvin...omaani nueloin muistaakseni varuiksi pari senttiä helmaan lisää, mutta eipä siitä ollut ratkaisevaa hyötyä.
    Kauslus tökötti ikävästi omassani, joka oli liian suuri.

    VastaaPoista