keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Kerran vielä poijjaat!

Nyt on ompelukone nostettu taas keittiön komeroon. Kyllä minä ehdin sen kanssa riehuakin.

Eilen kiinnostuin Marin kommentissaan mainitsemista pienistä "käsilaukkumaisista" koreista. Ensin ajattelin tehdä sellaisen muokkaamalla kahvipussikirjan jättikorin ohjetta, mutta ymmärsin kuitenkin googlettaa ennen aloittamista. Ja löytyihän se ohje.


Kori on tehty pienimmän koon mukaan, eli tähän kului "vain" 20 kahvipussia. Tein kaiken just kuin ohjeessa, eli taitoin nuo punosnauhat neljästi - isossa korissa aikanaan muistaakseni ensin neljästi ja sitten vieläpä uudestaan kahtia. Tämä oli huomattavasti vähätöisempi, syntyi parin illan tunnin aikana, mutta eipä ole myöskään yhtä tukeva kuin iso korini. Käytössä kuitenkin - Yosemiten teelmes kuvausrekvisiittaa! :)

Lauantain KIP-päivässä unohdin vallan kuvata Heleenan upeat rokkityyliset säärystimet, onneksi Mallin blogissa on niistäkin kuva. Mutta sen sijaan painoin mieleeni Heleenan lankakeräpussukan. Hän oli kuulemma ottanut idean Novitan keskustelupalstan kuvista, ja minä puolestani otin idean häneltä.


Vähän mietin, maltanko leikellä tuota ihastuttavaa kangasta, jota on jostakin palalaarista mukaan tarttunut, mutta maltoin kuitenkin. Vuorina vielä vanhempaa varastokangasta, ja ompelujälki minun tyyliini erittäin rumaa. (Minun koneompeleestani olisi äiti Ingalls voinut tosiaan sanoa, että se on "melkein yhtä siistiä kuin käsin ommeltu". =)

Mutta muuten aivan erinomainen keksintö! Ompelin kaksi nepparia kiinnittämään kahvoja yhteen, joten tuonne saa laitettua isonkin kerän. Testasin pussukkaa eilen neuloessani kuvassa pilkistävää Novitan kesä 2008 -lehden pitsitoppia, ja kyllä toimi. Epämääräisen muotoinen puuvillalankakerä ei pomppoillut pöydällä tai takertunut työtuolin jalkoihin (minulla on paha tapa neuloa työhuoneessa netin ääressä), vaan pyöri sievästi pikku pesässään! Aivan ihana.

Unohdin muuten eilen vastata noihin Sukkasatoa koskeviin kommentteihin. Kun kiinnostusta tuntuu löytyvän, niin toki sadonkorjuu järjestyy tulevanakin syksynä, mikäli mitään katastrofaalista ei tapahdu! Palataan asiaan ja ilmoittautumisiin sitten elokuun lopulla.

Ja mitä työhaastatteluun tulee, niin minusta se meni ihan ok - mutta tietenkään en voi olla varma mistään. Viimeistään huomenna kuulemma valitulle ilmoitetaan. Ans kattoo ny... Tiedän jo, mitä tilaan, jos saan töitä!

2 kommenttia:

  1. Hei mullon just tuo sama lanka ollut mielessä, kun vaan saisi hyvän syyn tilata! Toivotaan, että saat paikan!

    VastaaPoista
  2. Ne mun bongaamat käsilaukkumalliset kahvipussilaukut olivat vieläkin vähän erilaisia mitä tuo sinun punottu, ne olivat suunnilleen niin pieniä, että sinne olisi ehkä mahtunut just ja just mun lompakko ja ehkä puuterirasia ja huulipuna ;), ja niissä oli sit vielä sellainen läppä, jolla sen käsilaukun saa kiinni, oisko ollut magneettikiinnityksellä. Eli ihan niin kuin mikä tahansa iltalaukku, mutta kahvipusseista punottu. :) Mutta hieno kori on tuo sinunkin - mahtava nähdä, mitä kaikkea kahvipusseista saa aikaan! :) Varmaan itsekin tuohon hurahtaisin, jos joisin kahvia. ;)

    VastaaPoista