keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Puolijoukkueteltta

Eilinen oli erinomaisen touhukas päivä. Paitsi että kirjoitin, neuloin ja leivoin, innostuin illalla vielä ompelemaan.

Minä en osaa ommella. Aina välillä luulen osaavani, mutta yleensä homma päättyy katkeriin kyyneliin.

Nyt olin kuitenkin ihaillut viimeisimmässä Modassa (3/2008) ollutta tunikaa (kaava nro 8). Ja kun näin sen Hannaliinin yllä, hyppäsin äkkiä tästä koneen äärestä kaivelemaan kangaslaatikkoa.

Uskomatonta kyllä, tämä lähestulkoon onnistui! (Ja koska meillä ei enää ole parveketta, kuvat tulevat tyhjästä !! makuuhuoneen nurkasta.)Haave oli tehdä tämä söpöstä pikkuruutuisesta, ruusubrodeerauksin koristellusta kangaspalasta. Mutta sitä oli aivan liian vähän, kun taas tätä ruutukangasta täsmälleen sopivasti. Alkuperästä olen epävarma, luulisin että tämäkin on kotoisin AnnaStiinan palalaatikosta. Siis huonekalukangasta, mutta ohutta ja laskeutuvaa.


Ompelukoneen (tai paremminkin lankarullan) ja minun välille syntyi työtä tehdessä välillä erimielisyyttä, mutta uskokaa tai älkää, tätä vaatetta voi pitää! Joskin - kuten Hannaliini jo totesi - kolttu ei suorastaan anna mielikuvaa hoikasta olemuksesta...

Ilmeisesti (?) ohjeessa oli tarkoitus ommella koko takasauma umpeen. Minä totesin, että mikäli teen niin, koltusta tulee koriste eteisen seinälle kun en pääse siihen sisään. Jätin siis yläosan auki. Vielä en ole kehittänyt siihen mitään kiinnityssysteemiä... Huomatkaa kynän muotoinen hiussolkeni! Älkää kysykö mistä se on, olen saanut sen yli 10 vuotta sitten lahjaksi.


Asiaa voi auttaa vyöllä! Jätin koltun tahallani aika pitkäksi, jotta menee sekä hameena että tunikana.


Vaikka säihkysääreni turkoosiin verhottuna ehkä aiheuttavatkin jollekulle migreenin...


Jos korsettivyö ei innosta, voi kokeilla löysempääkin versiota...


Näytelläänkö tänä kesänä missään Robin Hoodia, tässä olisi sopiva asu jollekin merry manille! :D

Malli: nro 8, Moda 3/2008
Kangas: Annalan (?) palakangasta, puuvillasekoitetta tai tekokuitua...
Koko: 42

10 kommenttia:

 1. Hyvinhän sinulta ompelu käy. Heti kun mä sun näen niin mä kysyn mistä kynäsolki on peräisin:) Mä arvaan ,joltain ex sulholta,jolla on ollut mielikuvitusta..!

  VastaaPoista
 2. No niin, well done! Hienohan siitä tuli! Minäkään en koe osaavani ommella, mutta tuo oli riittävän simppeli (ja oli ihanaa, kun ohjeet olivat lyhyet. Inhoan sitä, kun on niin tarkat selostukset, että lopuksi ei enää yhtään muista, mitä pitikään tehdä). Tosin siinä, kun noita hihojen saumoja ommeltiin, meinasi meikäläiseltä mennä aivot (ja tunika) solmuun ;)

  VastaaPoista
 3. Intsu, valitan pettymystä: sain kynän ex-kustannustoimittajaltani - joka on nainen! :D

  Hannaliini, en minäkään käsittänyt miten se hihasauma olisi pitänyt ommella! Tikkasin sitten päältäpäin, ei ehkä kestä lähempää tarkastelua mutta ainakin pysyy kiinni.

  VastaaPoista
 4. On kyllä kivan näköinen tunikka. Osaathan sinä ommella!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo tunika on nyt näyttänyt niin hyvältä niin monessa blogissa, että pakko se on itsekin toteuttaa. Heti kun ehdin...

  VastaaPoista
 6. kivalta näyttää vyönkin kanssa. pitääkin ruveta piirtään noita kaavoja ja yrittää hommata sitä kangasta...vai löytysköhän sitä jotain omasta takaa..kangasvarasto kun ei kuitenkaan oo niin laaja mitä lankavarasto, meikäläisellä ainakaan..

  VastaaPoista
 7. Mukavan kesäinen vaate! Tulee varmasti käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Kiva tunika/mekko, ihailin sitä käsityötapaamisessakin kun se oli ylläsi.Näin kesän kynnyksellä se iskee tuo ompelu innostus-minuunkin vaikken koneella ompelemisesta ole oikeen ikinä tykännytkään :)

  VastaaPoista
 9. Näyttää että sinä ja ompelukone tulette ainakin jotenkuten toimeen, vaikka ette ehkä parhaita ystäviä olekaan. Odotas, kun näet, millaisia hirviöitä syntyy, kun tämä neuloja tarttuu sukkapuikkoihin!

  VastaaPoista