sunnuntai 5. elokuuta 2007

Jo lehtii puu...

Ihastuin joskus Novitaklubin sivuilla koivukuvioisiin sukkiin. En edes katsonut ohjetta tarkemmin, ajattelin vain, että nuo joskus uskaltaudun vielä tekemään. Kuvittelin nimittäin ilman muuta, että ovat kirjoneuletta.

Viime aikoina olen villinä neulonut sukkia, ja koivusukat palautuivat mieleen. Päätin ainakin tulostaa ohjeen, ettei se vain häviäisi netistä. Pettymys oli melkoinen kun tajusin, että sukat neulotaan ensin raitaisina, ja sitten siihen kirjotaan silmukoita jäljitellen koivukuvio! :(

Päätin kuitenkin kokeilla - ja kun ohjeen kuva oli niin kaunis, ajattelin että näitä maailman kauneimpia sukkia voisi tehdä vaikka pukinpussiin.

No joo. En kuvittele sellaista enää. Olivat nimittäin aika kamalat väännettävät. Ei toki neulominen - vain niin-ja-niin-monta kerrosta kutakin väriä. Mutta se kirjominen. Ark.

Ensimmäisen sukan alussa yritin kirjoa tarkasti ohjekaavion mukaan. Lopulta luovutin ja annoin mielikuvituksen lentää. Toisessa sukassa sijoitin vain koivun rungon lähestulkoon samaan kohtaan kuin parissa, muuten sompailin vapaasti neulan ja langan kanssa. (Ja tuloksena kukkaset ihan liian sivussa sukan terässä, voi sentään...)

Mutta tässä nämä nyt ovat - kai tuota koivuksi voi sanoa, vai muistuttaako enemmän kelohonkaa? Pahoittelen kuvaa. En leiju ilmassa, vaan kuvasin käpälät selälläni maaten - juu, näytti varmaan hullulta - ja käänsin kuvan. Lankana Nalle, puikkoina 3,5 mm bambut. Lankaa jäi niihin joululahjoihin - joiden malli ei kyllä ole tuo, tai sitten kehittelen siitä kirjoneuleen... :)


Ja loppukevennyksenä todennäköisen blogitauon kunniaksi (Lahdessa on kyllä yhteisnettikoneet mutta luulen että bloggaamiseni keskittyy siellä Tuumooksiin): mitä pakkaa neuloja lähtiessään viideksi päiväksi kuntoutukseen? Eläköön umpiopussit! Hannu Kontiomäkikin on tyrmistynyt...

10 kommenttia:

 1. Saattavathan nuo riittää...
  Liian pitkä matka on asemalta sinne kirpputorille, mutta jos tekisit pidemmän vaihdon kautta... ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Varmaan tosiaan tylsää tuo kuvioiden kirjominen jälkikäteen... Mutta hei, noista väreistähän saat vaikka mitä kivoja sukkia joululahjoiksi!

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavaa ja rentouttavaa kuntoutusta!
  Sukat on hienot!

  VastaaPoista
 4. Addien hinta oli jotain 3-4 euron luokkaa vaihdellen koosta. En nyt muista tarkkaan, pitäisi laskea kuitista kun maksoin ostokset eek rahoin.

  VastaaPoista
 5. Voihan äly noiden sukkien kanssa. Luulinpa minäkin, että enemmän olisi neulottu sitä kuviota, ainakin sen koivun verran ja sitten kirjottu ne kukat. Voi se tietty olla noin helpompaa, mutta tulee helposti kuviosta tönkön näköiset.
  Nuo sinun sukkasi eivät kyllä tönköiltä näytä, vaan ovat ihan kauniit :)
  Siis kuntoutukseen olet menossa, terve menoa ja ota opiksesi ja kuntoudu hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Kauniilta nuo sukkasi näyttävät minun silmissäni. Rentouttavaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Tuolta jostain blogista huomasin kommenttisi, että sinulla olisi se ET-lehden virkatun kesäkassin ohje...? Kun minäkään en onnistunut ohjetta enää saamaan, saisinko sen sinulta vaikkapa sähköpostitse? Olisin tosi iloinen.
  (Raisa . R ät luukku . com)

  VastaaPoista
 8. Olen itsekkin ihaillut noita sukkia jo vuosia mutta toi kirjominen ei vaan minulta onnistu...
  Sinun sukkasi näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 9. no huh, on noissa sukissa ollu kylä tekemistä! onneks olkoon että sait valmiiks! mulla ois varmaan jäänyt ufoileen..

  VastaaPoista
 10. IHANAT koivusukat!! Kohta sä varmaan unohdat sen tekemisen vaivan, on noi niiiiiiin ihanat valmiina!!
  Mukavaa kuntoutusta ja tervetuloa virkistyneenä, vahvistuneena ja kuntoutuneena takaisin :)!! Tietysti matkalaukullinen valmiita neuleita mukanasi :).

  VastaaPoista