tiistai 9. tammikuuta 2007

Haarukkapitsi

Olen puhunut tästä huivista "valmiina" jo niin kauan, että te varmaan epäilitte mun huijaavan... :) Tässä viimein tulee kuva.

Eli innostuin Tatsin haasteen seurauksena harjoittelemaan talven Novitassa ollutta haarukkapitsiohjetta. Ja tässä on tulos:

Lankana käytin sammalenvihreää seiskaveikkaa, vaikka kuvassa väri näyttää vähän liian vaalealta. En ole kauhean ihastunut tuohon väriin, mutta sitä sattui olemaan täysi 150 gr kerä korissa kun innostuin :).

Sitten vasta katsoin ohjeesta että Woolia olisi pitänyt varata 300 gr, joten jouduin joka tapauksessa hakemaan lankaa lisää... vieläpä kaksi kerää! Pelkkään huiviin kului 300 gr ja hapsuihin piti korkata kolmas kerä.

Hapsut olivatkin ohjelmanumero sinänsä! Muka tarkasti katsoin, että rupean "hapsuttamaan" huivin lyhyitä sivuja. Onnellisena tein työtä huomaamatta mitään kummallista, kunnes viimeisen hapsun jälkeen levitin huivin - ja tajusin hapsuttaneeni pitkän eli yläreunan!!!! Ark. Ei muuta kuin alusta...

Hirveän ihastunut en tuohon malliin ole. Huivista tuli aika matala ja karmean leveä, ainakin kun ihmisellä itsellään on pituutta vain 142 cm... (Tietysti sisälukutaitoa harjoittamalla olisin saanut mitat selville Novitasta.) Ja virheitäkin sinne tuli.

Mutta onhan harjoituskappale, ja ihanan lämmin! Seuraavaa tehdessä olenkin sitten jo viisaampi (tuolla alemmassa postauksessahan näkyvät jo seuraavaan huiviin tarkoitetut Woolit!) ja teen korkeamman ja kapeamman huivin. Tämä lähtee joka tapauksessa maanantaina mukaan Kanarialle lämmittämään iltariennoissa.

Tässä vielä haarukkapitsikuviota lähempää.


Edit klo 20.30: Unohdin mainita, että jos joku kaltaiseni lankafriikki liikkuu Lapuan suunnalla, niin JKK:n Liiverissä kannattaa käydä vieläkin! Kävin itse iltapäivällä, ja lankoja oli jäljellä melkoinen valikoima. Joitakin värejä ei löytynyt (en saanut punaista Ainoa), mutta mitä oli, oli kyllä runsaasti.

2 kommenttia: