torstai 2. marraskuuta 2006

Pizzalapaset

Kyllä jännittää aivan mahdottomasti. Ensimmäiset Fritidsgarn-lapaset pyörivät koneessa parien farkkujen kanssa! En minä muuten niin jännittäisi, mutta jouduin temppuilemaan lapasten kanssa melko lailla... Siitä lisää sitten, jos niistä tulee julkaisukelpoiset! :)

Mutta sillä välin tällaiset perinteisemmät lapaset. Sami totesi viikko sitten hanskojensa revenneen ja suunnitteli uusien ostamista. Minä kielsin - onhan se nyt typerää että minä tikkuan aamusta iltaan ja miehen pitäisi ostaa itselleen käsineet!

Totesin vain, että kovin on naisellista tämä minun neulomiseni. Aika kauan piti penkoa lankakoria, ennen kuin löysin toisiinsa sopivat langat joita voi kutsua "miehekkäiksi". Eli pizzat nämäkin: otetaan mitä on ja tehdään jotain.Melkoiset lavat näistä kyllä tuli! Kokemukseni lapasten teosta ovat olemattomat, joten hain Novitan sivuilta ohjeen ihan vain silmukkamäärien ym. suhteen. Lienen sitten käyttänyt paksumpaa lankaa (en kyllä mielestäni!) tai jotain, mutta leveydessä löytyy. Toisaalta onnistuin kyllä löytämään ohjeen, jossa tehtiin hienosti peukalokiila, sekin levittää... Ja Sami kyllä sovitti ensimmäistä lapasta sen ollessa puolitekoinen ja väitti että on kivaa kun on tilaa! :)

Ranne on raita-seiskaveikkaa, kärjessä ja peukussa mustaa Nallea ja jotakin tummansinistä jota korin pohjalta löytyi (siis kaksinkertainen lanka). Edit: Kylläpä tuossa kuvassa näkyy ikävän selvästi se, että raitaveljeksillä on tehty - eli en aloittanut molempia ranteita langan samalla värillä... :(

Lapaosa on niin aitoa pässinpökkimää ettei tosikaan. Harmaa kerä tuli erään kirpputorin lankapussin mukana, ja se on rasvaista - kädet olivat suloisen pehmeät näitä lapasia neuloessa! Kyse on siis todella lampaanrasvasta eikä mistään öljystä, sillä eivät sormet tahmeiksi tulleet, vaan ihanan villantuoksuisiksi. Valmiita lapasia vähän pesin, etteivät Samin tietokoneen näppäimet alkaisi kiiltää hänen käveltyään lapaset kädessä töihin...

Lapasen päällisen tein helmineuleella. Alunperin ajattelin pujotella siihen tummansinistä lankaa "tuulensuojaksi", mutta pitää nyt katsoa tuleeko siitä silloin liian levoton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti