perjantai 20. joulukuuta 2013

Susia Saltkråkanilla

Syksyn maanisessa  neulevimmassa tikkusin isoja neuleita toinen toisensa jälkeen, ja sukankudin evvk. Mutta sitten näin Wanhan Karhunmäen joulummyjäisten huutokaupassa aivan ihanat palmikkopolvisukat ja sain kauhean himon pitkiin sukkiin - nimenomaan paksuihin, ja nimenomaan palmikoihin.

En löytänyt täsmälleen samanlaista palmikko-ohjetta kuin noissa huutokauppasukissa, joita en siis ostanut, mutta sen sijaan päädyin pitkästä pitkästä aikaa Saariston lasten maisemiin.

Malli: Saltkråkan
Lanka: 190 g Jussia kokoon Kaisa (varressa 4 mallikertaa, lavassa noin 1,75, lavan silmukkamäärä 44)
Puikot: 3,5 mm
Tunika: MummaDesignin Kirkommenot :)

Olen tehnyt Saltkråkanit pari kertaa aiemmin ja muistelin, että niiden kanssa piti todella keskittyä. Mutta neuleohjeissa käy usein niin, että kun muutaman vuoden päästä palaa johonkin todella helppoon malliin, sotkee koko ajan - kun taas jokin alkujaan vaikealta tuntunut sujuu kuin tanssi.

Niin nytkin: polveen asti yltävät Saltkråkanit syntyivät kuin puolivahingossa television ääressä. Tosin tämä Jussi-langan väri on niin ruma, jott'on melekeen komia...


Heti perään tein toiset sukat. En ole käynyt Seinäjoen neuletapaamisissa ties miten pitkään aikaan, enkä juuri neulonutkaan. Kulunut vuosi on ollut työrintamalla hirvittävän rankka, minkä lisäksi rutinoiduin tekemään kuntosalitreenini tiistaina ja torstaina, kun neuletapaaminen olisi jälkimmäisenä.

Olin ollut poissa niin kauan, että Tellu alkoi jo kysellä perääni. Ja koska saan nauttia lomasta itsenäisyyspäivästä loppiaiseen asti, olen nyt parina torstaina nauttinut taas neulovien naisten seurasta.

Neuletapaamiseen piti saada jokin pieni, simppeli työ, johon voisin vieläpä käyttää ylijääneitä Jussi-lankojen jämiä. Jostakin välähti mieleeni muistikuva kettusukista - mutta koska Jussieni värimaailma oli ihan jotain muuta, näistä tuli havumetsäiset susisukat.Malli: Kettukuvio täältä, varressa 12 silmukkaa / puikko ja lavassa 10 silmukkaa / puikko
Lanka: 90 g Jussin jämiä kokoon Kaisa
Puikot: 3,5 mm

Vihreän langan sain neulottua niin loppuun, että sitä jäi päättelyn jälkeen ehkä metrin pätkä. Ruskea se vain ei tahdo loppua... :)

1 kommentti: