sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Se VIRKKAA sittenkin

Hei ystävät, muistattehan, että Peikonpojan antama 15 % alennus Kerällä-blogin ystäville on voimassa vielä tämän päivän! Alennuksen saa koodilla "blogilahja". Minä itse hoksasin vasta nyt, että helmikuu taitaa tosiaan loppua ja kipaisin pikkuostoksille.


Minut tuntevat tietävät, etten osaa virkata kuin ketjusilmukkaa ja pylvästä. Siksi tuo kulovalkean lailla levinnyt Sytomyssy-kampanja onkin melkein pelottanut. Eilen sitten vihdoin otin itseäni niskasta - jos kerran olen neljä kuukautta vinkunut muilta ihmisiltä myötätuntoa pelkän koipivaivan takia, joka ei ole edes vaarallinen sairaus, voisin sen verran itse vaivautua että vääntäisin kasaan edes yhden myssyn Seinäjoen sairaalaan - lisätietoa tästä keräyksestä Mallin blogissa.

Ja kas, Seijasiskon ohjehan (kiitos Matleenalle tarkennuksesta, sehän on hänen tekemänsä ohje joka julkaistaan molemmissa blogeissa - jostain syystä vain löysin pelkästään tämän Seijasiskon julkaiseman!!) koostuu pelkästään ketjusilmukoista ja pylväistä! (Tosin kerrokset pitää yhdistää piilosilmukalla, enkä tiedä mikä se on, mutta keksin omasta päästä - piilo- ja kiinteät silmukat teen yleensä aina samalla lailla. ;) Kolme myssyä valmiina ja neljäs tulossa, kiitos Frostin seitsemännen tuotantokauden... Tosin koristeet vielä puuttuvat, mutta jos oikein innostun, pääsen testaamaan Juju-kirjakerhon kukkas- ja perhosvirkkauskirjaa. (Laitatteko te muuten koristeet myssyihin kiinteästi? Itse mietin hakaneulalla tai vetosolmuun solmitulla langalla kiinnitystä siltä varalta, ettei saaja tykkäisikään juuri siitä koristeesta.)

Ne lukijat, jotka asuvat muualla kuin Etelä-Pohjanmaalla, voivat käydä täällä kurkkaamassa joko omaan keskussairaalaan tehdään myssyjä. Ellei tehdä, vielä varmasti ehtii kampanjan aloittaa!

9 kommenttia:

 1. Yritin puserobloggaukseen kommentoida, mut en onnistunut (tää mun konekorjausprojekti, hih). Nyt jos onnistuu, niin kehun komiaa paitaa. On se hyvä noiden lämminveristen miesten takia, et välillä on näitä pakkastalvia, laittaavat vapaaehtoisestikkin joskus villapuseroa päälle.

  VastaaPoista
 2. Niin parilla erilaisella asialla saa aikaan tuiki tarpeellisia myssyjä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Kaisa, että selätit virkkauskammosi! Harjoittelemalla oppii, sanoo tämä mummeli! :) Ei muuten sytomyssyä ole pakko virkata, aivan yhtä hyvin siihen tarkoitukseen käy neulottukin. Niin ja pieni tarkennus, sen ohjeen olen tehnyt minä eikä Seijasisko, julkaistaan vain molempien blogeissa kaikkien käytettäväksi. Minun blogissani on muuten neulotun myssynkin ohje.

  VastaaPoista
 4. Mahtava juttu, että virkkaat taas! (onhan sulla se liivi isaäidin neliöistä!) Lykyissä on piilosilmukkamyssystä ohjeen tynkää.
  Lue Käspaikasta piilosilmukasta! Oli vähän vaikea neuvoa.
  Jatkossa voit leikitellä kaikilla silmukoilla.
  Tehdä vaikka verhot nukkikseen pienenpienellä koukulla ompelulangasta! (kuten FB:ssä jo sanoin; en ole verhoja tehnyt, mutta pitsiä alushameen helmaan)

  VastaaPoista
 5. Hienoa, onnea virkkausharjoitteluun!
  Varmaan opit nopiaan. t.leenah

  VastaaPoista
 6. Unohtui päivällä sanoa koristeiden kiinnittämisestä, josta kyselit. Minä olen kiinnittänyt ompelemalla ja jättämällä langat sillai, että koriste on helppo ottaa pois, jos niin haluaa. Myös hakaneulaa monet käyttävät ja sekin on varmaan hyvä. Eivätkä koristeet muuten ole ollenkaan pakollisia, mutta ehkä moni meistä naisista tykkää sellaisista. :)

  VastaaPoista
 7. meilläkin päin on ollut puhetta noista sytomyssyistä..vähän kans jänskättää että osaanko tehä kun ei nuo virkkuutaidot kovin kummoset ole enkä ymmärrä ohjeista yleensä kans hölkäsen pöläystä..

  VastaaPoista
 8. Kiva että innostuit! Jos osaa virkata kiinteitä ja pylväitä niin tämähän on juuri oikea kampanja, myssyihin kun ei ole pakko muita silmukoita edes laittaa :)
  Koristeet kiinnitän kans muutamalla pistolla niin että ne on helppo poistaa jollei niistä tykkää.
  Myssyilemisiin :)

  VastaaPoista
 9. Minä täällä taas! ;) Nyt vastaan täälläkin kysymykseesi blogini kommentissa, voitko tehdä sekoitelangasta myssyjä. En tunne tuota lankaa, mutta uskon, että voit tehdä siitä myssyjä. Olemme suositelleet, että lanka olisi luonnonkuitua, koska niissä varmimmin on toivotut ominaisuudet (pehmeys, kutittamattomuus, hiostamattomuus), mutta kyllä muutkin langat käyvät. Kannattaa miettiä, miltä lanka tuntuu herkällä iholla ja vaikka kokeilla itselle kaulaan tai johonkin muuhun herkän ihon alueelle. Ja verkkomyssy ei tosiaankaan niin helposti ole hiostava kuin joku tiiviimpi malli olipa sitten virkattu tai neulottu. Viime kädessähän valinnan tekee myssynsaaja. Ja kuten tunnettua, me olemme kaikki erilaisia ja valitsemme omien tarpeiden ja mieltymystemme mukaan. Joten jatka vain koukun heiluttamista! ;)

  VastaaPoista