tiistai 18. elokuuta 2009

Talon rouva on saapunut

Sukkasadon ilmoittautuminen on ollut auki vasta vajaat kaksi vuorokautta, ja ilmoittautuneita on jo 165!! Kun koko viime vuoden osallistujamäärä oli 186 sukittelijaa, niin nyt vähän tuntuu selkäytimessä, että saattaa tulla vaikka uusi ennätys... Valtava osallistujamäärähän ei ole sinänsä mikään tavoite, mutta kyllä se vanhan sydäntä lämmittää, kun on keksinyt jotain mistä muutkin tykkää. :)

Posti on taas muistanut nukketaloani ja Huuto.Net-ostoksia on saapunut perille. Jotenkin tuntuu, että köyhä sukulainenkin on aivan tyytyväinen elämäänsä tällä hetkellä...

Takanperässä siis kolmijalkainen pata ja kädessä puutuoppi, jossa... No, mitä ylioppilaat nyt juovat. ;)

Samassa paketissa keittiökin sai täydennystä parin kuparikasarin ja vesisangon verran. Tuli myös maitotonkka, mutta se jäi kuvaamatta - oli vietävä maito niin nopeasti jäihin... Seinäkoukut rautalankaa.Mutta saapuipa tänään itse talon rouvakin kotiin. Jotakin hänen luonteestaan kertonee muotiliikkeiden pakettien määrä... Nukke Huudosta, muotiliikkeiden rasioissa saapuivat luokseni Koruharakasta tilaamani korvakorut.

Tästä kuvasta päätellen myös herra aviomiehellä on muutama sana sanottavana ostoksista, vaikka rouva koettaakin hurmata hänet uudella muotiluomuksellaan.

Sovintoon kuitenkin päästiin ja lähdettiin katsomaan, mitä perillisille kuuluu lastenkamariin.

Rouvan puvun kaavan löysin Jimin printtisivuilta. Jouduin sitä vähän muokkaamaan tämän nuken vartalolle sopivaksi, mutta ihan ok siitä tuli. Nuken paita sopi sellaisenaan tyyliin. Kangas on sinistä jokamiehen lakanakangasta, hameen vyö kuului rouvan entiseen asuun.

Herran vaatteisiin otin kaavan tämän vanhoista housuista, kangas on Jokipiin Pellavan palalaarista löytynyttä, eli ihan pellavapuvussa tämä herra kuljeskelee. Sinänsä huono valinta, sillä kangas purkaantuu kovin helposti ja asu on nyt jo vähän epäsiisti - pitää miettiä, teenkö uuden jostakin muusta kankaasta. Liivistä tuli vähän liian kapea (liekö herra syöpötellyt kesäleskenä ollessaan?) ja takkikin ahdistaa, joten herra on heittänyt sen ylemmässä kuvassa keinutuoliin. Paita vanhaa valkoista lakanakangasta.

Nukkekoti-lehdessä oli modernin nukenvaatteen ohje, ja siinä puku koottiin liimalla. Unohdin siis hyvät aikomukseni vaatteiden ompelusta ja liimailin sekä rouvan että herran puvun kasaan. Jälki on huomattavasti siistimpää (purkautumisista huolimatta) ja työ helppoa. Ratkotaan pois, jos asua on vaihdettava.

Näpräsinpä sitten muutakin...


Pyyheliinanaulakko ja tavallinen naulakko syntyivät jäätelö- ja grillitikuista liimapistoolin avulla. Santapaperia olisi saanut vähän tappien päille näyttää...

Lisäksi taiteilin erinäisiä tarpeellisia juttuja Jovi-massasta, joka kovettuu kuivuessaan. Kukkamaljakko (joskin kovin lommoinen), kakku, pari lautasta ja pullapitkoa sekä savivatia pakkauksen päällä, mansikkaliinalla leipiä, viipurinrinkeleitä, perunoita ja kananmunia.


Kukkaruukusta törröttävät vielä kuivat oksat, jospa taloon pian saataisiin palvelijatar kasvejakin hoitamaan... Kukkajalka puisista lankarullista. Nämä Jovi-jutut tietysti maalaan, kunhan kuivuvat.

Kun talon rouva saapui, hän ilmoitti, että talo on saatava heti asuttavaan kuntoon... Niin että tänään päädyin tilaamaan yläkertaan välttämättömät puuttuvat kalusteet. Päätin, että kalusteet haluan ostaa, mutta kaiken tuollaisen tilpehöörin väsään mahdollisimman pitkälle itse (ruoka- ja kahvikalustoa ei lasketa... :).

Tosin isoveli ja käly viikonlopun matkallaan kävivät Riimikossa, ja sanoin, että saa ostaa. Jotakin ostivatkin - mitä, se jää postin kerrottavaksi...

5 kommenttia:

 1. Oi, mitä hienouksia oletkaan saanut ja tehnyt! Olisi ihana päästä näkemään oikein livenä tuollaista kotia ja ennenkaikkea sen asukkaita!

  VastaaPoista
 2. On sitä taas hienoja näpertelyjä tehty!
  Kyselit siitä siirtokuvan teosta. Meillä on kuulemma mustesuihkutulostin ja sillä onnistuu hyvin, ensimmäisiä kokeilukuvia lukuun ottamatta. Tuossa printterissä tulostaessa noita pitää "lisätä värejä", eli jotenkin ylivärittää, että väritys onnistuu (tämä on taas sitä mun pojan erikoisalaa, eli saan kuvat valmiiksi sopiviksi tehtyinä). Noilla saa kyllä ihan kivoja kuvia vaattesiin ja tein mä hääkortinkin tulostettu kuva silitettynä kankaalle ja laitoin napeista reunukset. Napit oli kaikki erilaisia, ideana oli, että hääpari voisi ottaa hukkuneen napin tilalle varanapin. No niin, taas hypin aiheesta pois...

  VastaaPoista
 3. Siitä se rakentuu. Jos perhekin olisi köyhä, niin ei heti tarvitsi kaiken olla valmiina...
  Pitää kaivaa sulle ohuita kankaita nukenvaatteisiin sitten kotoa.

  VastaaPoista
 4. Mitä kaikkea olet saanut jo aikaan. On leivottu ja vaikka mitä ;)

  VastaaPoista
 5. Noihin kangashommiin kannattaa tilata Fray Checkiä (löytyy myös muilla nimillä). Nukkiskaupat myyvät; sillä kun käsittelee kankaanpalan reunat, se ei enää rispaannu, mutta aine ei myöskään näy. Muistaakseni löytyy ainakin Doloreksesta.

  VastaaPoista