sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Salaisuuksia paljastuu...

Joulu on taas - on se, vasta ensimmäiset välipäivät! - ja hyshysneuleet saa vihdoin esitellä! Tosin Ravelryssä nämä ovat rohkeasti esillä jo olleetkin.

Sain syksyllä aivan valtavan kohteliaisuuden, kun Samin äiti pyysi minua neulomaan hänelle "samanlaisen neuletakin kuin se sun keltainen". Homma oli helppo, sillä anoppi sovitti omaa February Lady Sweateriani, totesi sen sopivaksi, ja langaksikin valikoitui vielä vaaleanpunainen Samos, sama lanka kuin omassani. Oikeasti väri ei ole noin räikeä! Itse asiassa se on niin söpö, että suunnittelin jo pihistäväni takin itselleni ja valehtelevani, että Tapiolta olivat just nyt pinkit Samokset loppuneet... :D

Anoppi piti lahjastaan ja kokokin oli täsmälleen sopiva.


Ohje: February Lady Sweater, koko M
Lanka: Novita Samos, 400 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Napit tietysti
Polinkasta. Lankaa olisi kannattanut tilata 1-2 kerää lisää, nyt piti hihojen lopussa vähän taiteilla...
****

Olin mukana Tanjan järkkäämässä Joulumuorin yllätys -vaihdossa. Mikä mainiointa, parini oli Pia, jonka SNY olin joskus aikojen alussa!

Paketit vaihdoimme Helsingissä, kun satuin olemaan siellä käymässä joulukuun alussa eli juuri postitusaikaan. Vaihdossa oli sääntöinä, että paketissa pitää olla jotain jouluista, jotain itse tehtyä ja jotain käsitöihin liittyvää. Tällaisia minä käärin Pian pakettiin.


Ompelin Pialle samanlaisen ranteessa pidettävän lankakeräpussin, jonka tein keväällä itselleni. Lisäksi neuloin miniatyyrisukan ja -puseron kiinnitettäväksi reppuun tai vaikka tähän pussiin. Koska Pia itse värjää lankoja, hain Fionasta hänelle käsin värjättyä Yliveto-lankaa. Kauhavan Kangasaitasta tarttui mukaan hinnasto. Jouluista puolta paketissa edustivat Novitan Hahtuvaisesta tekemäni enkelit sekä Brunbergin tryffelit.


Näin ihanan joulukortin löysin kätköistäni - parempaa ei neulojalle voisi laittaa! :)

Joulupaketin lisäksi halusin muistaa Piaa hänen nimipäivänään, joka on heti joulun jälkeen. Nimipäivälahjaksi valikoitui virkattu lippis syksyn 2008 Novitasta sekä itse tehty vaatimaton kortti.


On tämä lippis nopea, syntyy muutamassa tunnissa. Ainoa työ, jota todella tykkään virkata! :)


Ohje: #5 Novita syksy 2008
Lanka: Novita Mambo, 130 g
Koukku: 10 ja läpässä 8


Ehdin avata Pialta saamani paketin vasta joulupäivän puolella palattuani yökirkosta kotiin. Menin ihan mykäksi. Mitään näin uskomattoman ihanaa en ollut osannut edes kuvitella!!


Paketissa oli ylhäältä lukien Tupperwaren joulupallo, jonka sisällä oleva led-tuikku kuultaa upeasti läpi - eläköön nämä led-tuikut, jotka mahdollistavat uudenlaiset valojärjestelyt! Lisäksi kolme enkelikoristetta kuuseen.

Seuraavassa rivissä kaksi ihanan punaista tuikkua sekä rosee-heijastin, joka sopii täydellisesti rinsessamyssyyni - on jo kiinni siinä! Ja oikealla Lily of the Valley -huivi, jonka Pia on neulonut minulle itse kehräämästään ja värjäämästään langasta ja tehnyt koruun vielä itse kiinnitysneulankin!!!! Huivi on täsmälleen "minun väriseni" ja oli jo päällä tapaninpäivänä Samin sukulaisvauvan ristiäisissä.Eikä tässä vielä kaikki. Sain kaksi vyyhteä eli 100 g/300 m Pian itse kehräämää merinovillalankaa!! Turhaan "pelkäsit" sini-turkoosin langan lähettämistä, aivan varmasti tälle löytyy käyttöä...Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä paketissa oli myös upea koristeltu tulitikkurasia ja kaksi Hahtuvais-enkeliä, samalla tekniikalla tehtyjä kuin omani mutta onneksi emme ihan identtisiä kaksosia lähetelleet toisillemme! ;)

Kiitos
Pia, paketti oli uskomattoman upea, läähätän vieläkin kun katselen pelkästään näitä kuvia... :D Ja kiitos Tanjalle, joka järjesti vaihdon!

****

Joulun ajaksi laitoin siis kutimet nurkkaan, enkä hätäile ottaa niitä esiin vieläkään. Olemme liehuneet viime päivät seurapiirielämässä, ja taukoajat olen lojunut sohvalla tai sängyssä ja lukenut, pitkästä aikaa. Olen käynyt läpi hillittömät pinot kertyneitä aikakauslehtiä ja nyt luen jopa oikein kirjaa. Välillä on katsottu dvd:ltä Ihmemiehen ensimmäistä tuotantokautta ja todettu, etteivät vuodelta 1985 periytyvät jaksot läheskään aina joudu häpeään nykypäivän vastaavien kanssa. Ja olen pelannut tätä koukuttumiseen saakka...

Huomenna, tiistaina ja keskiviikkona pitäisi käväistä töissäkin ennen kuin taas lomaillaan. :) Neuleisiin tartun vasta sitten, kun taas alkaa kutitella, niin että tässä voi tulla vähän blogitaukoa täällä Kerän puolella. Ihania välipäiviä jokaiselle!

Posted by Picasa

3 kommenttia:

  1. Kiitos nimipäivälahjasta! Lippis oli mukava lisäyllätys ihanan jouluyllätyksen lisäksi. Mukava, että pidit omasta paketistasi, ja että värjätty huivi ja heijastin olivat sopivan värisiä.

    VastaaPoista
  2. ihania paketteja. osaisinkohan mä tehä tuota lippistä..jos pääasioissa yrittäis ens kuussa... :)

    VastaaPoista
  3. Mä luulin sitä lippistä eka keppihevoseks, mut sit mä luin sen tekstin ja tajusin, et ei se ookaan.

    VastaaPoista