keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Kiiltää ainakin - At Least it Glitters

Olen viime kuukausina hillinnyt lankaostojani melkoisesti yksinkertaisesti siitä syystä, että ei mahdu enää. Olen siis yrittänyt neuloa pois vanhoja lankavarastoja, vaikka en Lankahamstereissa tms. mukana ollutkaan.

In the last few months I've bought no yarn simply because it doesn't fit in anymore. So I've tried to knit away my old stash.

Joskus talvella olin kuitenkin lohtulankaa vailla. Pyörin Fionassa puoli päivää ja tulin kotiin mukanani kassillinen turkoosia Alfa Glitteriä. Alfa on ihanaa, pehmoista lankaa, jota on nopea neuloa. Paksuus on kuitenkin myös ongelma: muutama kerä ei riitä paljon mihinkään.

However, sometimes in winter I needed some comforting yarn. I went around my LYS for half a day and returned home with a bagful of turquoise Alfa Glitter. Alfa is lovely, soft yarn and quick to knit. But the bulkiness is also a problem: you need more than some skeins to make anything.

Jonkinlaista liiviä mietin. Minun ongelmanihan ovat heikot keuhkot, ja välillä kaipaan "rintalastanlämmittäjää". Glitter siis muotoutui Ullan ylösalaisneuleen ohjeella liiviksi, jossa on pieni pystykaulus ja vähän hihoja.

I thought a some kind of vest. I have troubles with my lungs, and sometimes I miss "a sternum warmer". So Glitter turned to be a vest made along the top-down raglan pattern in Finnish knitting net magazine Ulla, with a little collar and tiny sleeves.Kimallus sai mielestäni riittää koristeeksi, neuloin pelkkää sileää neuletta. Edes helmaan tai hihoihin en sijoittanut resoria.

Because of the glitter, I didn't want any other bling-bling. So I just knitted stockinette, leaving even the hem and the sleeves without ribbing.

Langan käytin niin tyystin, että lopusta virkkasin tuon hämärän kukkaishässäkän kertomaan kumpi puoli eteen. Vieläkään en tiedä tykkäänkö vai en - kun se kimaltaa niin kovasti...

I used the yarn till the end, making a funny flower of the last piece to mark the front side. But even now I don't know if I like or not this - it glimmers so much...

Lanka: Alfa Glitter, 300 g
Puikot: 7 mm bambut
Ohje: Ullan ylösalaisinneule sovellettuna tälle langalle

Yarn: Alfa Glitter, 300 g
Needles: 7 mm bamboos
Pattern: Topdown raglan from Ullaneule

Luin eilen läpi "lankaromaanin" alun. Se oli parempi kuin muistin, tuli paineita keski- ja loppuosan suhteen. ;) Mutta tänään neuletapaamiseen piiiiitkästä aikaa, jippijei!

Ja kanssalapualaisille tiedoksi, että Liiveri myy pois "talvilankoja", mm. Mamboa, Tango Fania ja Teddy Galaxia sekä loppuja Aino-lankoja noin puoleen hintaan.

4 kommenttia:

 1. Ei neule ainakaan kuvissa kimaltele liikaa, eikä näytä muutoinkaan "imelälle" kun turkoosi on kaunis turkoosi (ompa hankala selittää!).

  Mallikin on yksinkertaisen tyylikäs, joten vaikka et edustaisikaan BlingBling-tyyppiä, niin rintalastanlämmitinliivihässäkkä ei ole minusta päälläsi yliampuva - ainakaan kuvissa!

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään tuosta kimalluksesta! Ja varmasti on ihanan lämmin liivi (mulla on palelemiskausi menossa, nytkin päällä useampi pitkähihainen... onneksi puikoilta on myös hyppäämässä pois villaliivi)!

  VastaaPoista
 3. Onpas näpsäkkä liivi ja juuri passelin näköinen Sinulle.Kimallus tuo kivaa piristystä.

  VastaaPoista