lauantai 31. maaliskuuta 2007

Terveisiä Kauhavalta!

Eilen päätin, että vaikka flunssa vaivaa, niin Kauhavalle "käsityöklubin" ensimmäiseen kokoontumiseen menen vaikka pää kainalossa, kun tulin luvanneeksi. Valvottuani suunnilleen puoli yötä järkyttävän niska- ja päänkivun ja tukkoisuuden takia ja nukkunut kunnolla aamusta pari tuntia särkylääkkeen ja kuuman kaurapussin voimin (älkää kysykö miksen käyttänyt niitä jo yöllä - en kai oikein osannut ajatella) tuntui, että Kauhavalle tosiaan lähdettiin pää kainalossa!

Reissu oli rankka, olen maannut sen perään suunnilleen koko iltapäivän, kun aamun troppaukset lakkasivat vaikuttamasta. Mutta antoisa! Tämä klubi on siis Kangas-Aitan toiveesta syntynyt ryhmä Seinäjoen neuletapaamisten rinnalle.

Meitä oli paikalla kymmenkunta käsillä tekevää ihmistä, juttu luisti heti ovelta alkaen ("älä nyt Kaisa vielä mene, näytä takkiasi, mä olen nähnyt sen vain blogissa enkä elävänä" ;) ja meitä pidettiin Kangas-Aitan puolesta kuin piispainkokousta pappilassa. Vai mitä sanotte näistä lahjoista:

Eli viime syksyn Kangas-Aitta-teemainen Taito ja pääsiäisen kunniaksi kerä keltaista Seiskaveikkaa tai Nallea, minä valitsin edellistä. En vielä tiedä, teenkö tuosta jotakin itselleni - tässä taudissa tuskin teen enää mitään pääsiäiseksi, onneksi siivosinkin tällä viikolla - vai muuntuuko aurinkoinen lanka Äiti Teresan tilkuiksi.

Sitten sain ostaa elämäni ensimmäiset silmukkamerkit hakaneulojen tilalle, Sipi diilasi näitä:

Ja sitten hauskuus. Olin pyynnöstä ottanut mukaan rosee-työkaluni ja nyt sitten muka "opetin" rosee-pitsin tekoa kiinnostuneille. Sinänsä terapeuttista, jos minäkin osaan opettaa jotain, vaikka todellisuudessa olin itse ainakin yhtä paljon oppilas! :)

Oli muuten mielenkiintoista, kun esittelykierroksella kukin kertoi koulun käsityökokemuksistaan. Minun lisäkseni yllättävän moni oli koulussa kokenut, ettei osaa tehdä käsillään mitään. Sama kokemushan monilla on koululiikunnasta. Olisi mielenkiintoista tietää, miten nykylapset kokevat nämä aineet joihin ei voi päntätä (minä selvisin matikasta aikanaan opettelemalla esimerkit ulkoa).

Ja tietysti sitten neulottiin! Minulla oli mukana bambulangasta Modan ohjeella tekemäni pystyraitapaidantekele. Ja vähän piti shopatakin...

Tuo Milla-mohair oli niin ihanankirjavaa, että se oli pakko saada. Ja Salsaa ajattelin kokeilla tehosteeksi rosee-ponchoon tai -huiviin. Rosee on ollut jäähyllä, nimpal rankka sen joululahjaponchon tekeminen oli. Nyt innostuin vähän uudelleen kun näin ponchoja joissa kukkasia oli vain mausteena ja muuten oli virkattu ketjusilmukoita. Myös parit pitkät puikot ostin. Sorry tuon kuvan ankeus, en jaksanut ruveta säätämään tässä taudissa...

Sami oli mukana Kauhavalla, mutta hurvitteli liike-elämässä minun neuloessani. Katsokaa nyt, mitä sain tuliaisiksi divarista - enkö ole löytänyt hyvän miehen!

"Mitähän ne ajatteli siellä kassalla kun kannoin sinne kaksi sotakirjaa ja tämän", Sami pohti... :)

Tästä lähtien sitten tämä Käsityöklubi kokoontuu Kangas-Aitassa joka kuukauden viimeisenä lauantaina klo 10-12.30, kaikki kiinnostuneet mukaan!

9 kommenttia:

 1. Kuulostipa kivalta tapaamiselta. Täytynee itsekin joskus poiketa, jos on siellä kotiseudullapäin liikkeellä sopivana ajankohtana. Ainakin yksi häälahjakortti Kauhavan kultaliikkeeseen on käyttämättä (voimassa 3kk), joten olisi hyvä syy ajoittaa vierailu juuri kk:n viimeiselle lauantaille :) Aurinkoista viikonlopun jatkoa ja paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset opelle! Kiva osata nyt tuokin tekniikka, vaikka en vielä malttanut sitä "härveliä" ostaakaan ;), siirrän kaikki tuollaiset mukavat jutut kokeiltavaksi kesälle, kun nyt keskityn pääasiassa noihin "sisustuskäsitöihin" Minä nukuin myös huonosti, kun innostuin eilen liikaa haravoimaan ja vielä yömyöten siivoamaankin (taisi johtua pienestä jännityksestä) joten sitten vähän rauhattomasti tuli nukuttua. Pääsin ruoanlaiton (pitsat Elmasta ;D) jälkeen mukavaan uneen, niin eikös anoppi kulta tullut herättämään (no, hyvä kun tuli sillä olisin varmaan nukkunut koko loppupäivän). Mukava tapaaminen ja tuntui hyvältä tuollainen huomio, toivottavasti tulee ensi kerralla enemmän porukkaa Härmänmaaltakin. Koetahan parantua.

  VastaaPoista
 3. Mukavalta kuullostaa tuo teidän tapaaminen.

  Täällä -> http://anne.linnat.com/?p=803 oli juttua koulukäsitöistä hiljattain. Oletko jo lukenut?

  VastaaPoista
 4. Ihana tapaaminen teillä on ollut. Minä flunssaisena täällä yritän edes jonkun blogin lukea.
  Ihanan kirjan on Sami sinulle löytänyt.
  Hyvää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Tutun näköinen kirja ja varsinkin tuo kansikuvan virkkuu.Minulla on parisängyn päiväpeite tuolla mallilla.Sen virkkasi tätini minulle jo 60-luvulla.-Rauhallista Hiljaista viikkoa ja Pääsiäistä Sinulle.

  VastaaPoista
 6. Ihanan hyväntuulinen kirjoitus, vaikka kivistystä olikin siellä taustalla.
  Oli aika hauska kuvitella mielessään sitä sotakirja-virkkauskirjapinoa kassalla :).

  Hyvää hiljaisen viikon jatkoa sinulle ja parempaa vointia!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kaisa kommentistasi.-Novitan Bambu on mukavan pehmeää ja hyvää neuloa tai virkata.Ehkä vähän löyhäkierteistä,mutta kun käsialansa oppii sen kanssa,niin työ etenee joutuisasti virkatessakin.

  VastaaPoista
 8. Rustoopuorissa oon käynyt ostoksilla, hävettää ihan tunnustaa, etten ole siellä taidekahvilassa vielä käynytkään, mutta tiedän, että sielläkin Jussikasseja on myynnissä (on muuten kestäviä). Ja siellä on kuulemma myös Jussi kuulerin lisäksi Vihtori kuulereita.

  VastaaPoista