sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Vähällä saa juhlan tunnun - It Takes No Much For Fiesta


Edit-täti tarinoi lopussa.


Olen unessa useasti
sinun kaduillas, koulutie.
Ah, enkö ma hautaan asti
myös koululainen lie?
V. A. Koskenniemi

Vaikka omista kouluvuosista on jo rutkasti aikaa - ylioppilasjuhlista tulee 5.6. kuluneeksi 15 vuotta ja maisterinpaperini menevät ikänsä puolesta pian tokaluokalle - niin jossakin pohjamudissa sitä on yhä koululainen. Ainakin niin, että kesä ei ala, ellei pääse mukaan edes yksiin ylioppilasjuhliin. (Useampiakin niitä olisi nyt ollut, vaan eri päivinä, eikä bensan nykyhinnoilla ajella ihan koko viikonloppua kymmeniä kilometrejä...)

Though it's 15 years since I graduated high school and 7,5 years since I got my MA degree, I'm still a little like a schoolgirl. At least I cannot feel the summer starting if I'm not attending a graduating party.

Tarvitsen äärimmäisen harvoin mitään juhlavaatteita, joten sellaisen tilanteen tullessa noudatan yleensä Kajsa Wargin neuvoa "otetaan mitä on". Tällä kertaa päädyin pukeutumaan vanhanajan kukkamekkoon, jonka Sami osti minulle Playa del Inglesistä.

I need very seldom a "better dress", so when a situation comes, I make up something of the things I have. This time I chosed a flower dress of oldfashioned style, bought by Sami for me in Playa del Ingles, Canary Islands.Koska viikko sitten täksi viikonlopuksi lupailtiin kaikenlaista säätä, totesin, että tarvitsen huivin. Ja kun ihminen tarvitsee nopeasti huivin, valitaan tuttu ja turvallinen eli Shettis. Kun vielä olin ties kuinka kauan marinoinut pariaa alpakkakerää omaa huiviani varten...

A week ago the forecast promised either cold or warm weather for this weekend, so I decided I needed a scarf. And when a person needs quickly a scarf, she chooses the well-known Shetland Triangle. I also did have couple of alpaca skeins that I had stashed for my very own scarf...


Maanantaina puoliltapäivin aloitin ja tiistaiaamuna tämä meni pingotukseen. Tänään se oli hartioilla - tosin suojaamassa auringolta, ei kylmältä! - ja osoittautui varsin miellyttäväksi niin kokonsa kuin tuntunsakin puolesta.

I started it on Monday noon and blocked it on Tuesday morning. Today I wore it - though I needed it more to protect me from the sun, not the cold! - and I felt it to be just the right size and also feeling very comfortable.

Malli: Evelyn A. Clarkin Shetland Triangle kirjasta Wrap Style
Lanka: Drops Alpaca, 100 g
Puikot: 5 mm pitsi-addit

Pattern: Evelyn A Clark, Shetland Triangle from the book Wrap Style
Yarn: Drops Alpaca, 100 g
Needles: 5 mm lace-Addis


Huivi sai juhlissa kehuja ja minä eräältä nuorelta mieheltä (ikää neljä sormea) joukon kukkasia, joiden säilömiseen Shettis osoittautui erinomaiseksi...

The scarf was called beautiful and I got from a young man (aged four fingers) a bunch of flowers, for which my scarf turned to be perfect...

Koska totesin, että valkoinen mekko sallii minun pitkästä aikaa käyttää valkoisia kenkiäni, mutta etten omista valkoista laukkua, päädyin tähän ratkaisuun:

Because I also noticed, that my white dress lets me use my white shoes after a long pause, but that I don't have a white bag, I ended up with this:

Malli: Suorakulmio helmineuleella
Lanka: Asa Gjestal Spinneri Mystic Stretchgarn 50 g (Käsityöaitta Fionan alesta)
Puikot: 4 mm
Nappi: Jonkin takin varanappi omista kätköistä

Pattern: A rectangle with moss stitch
Yarn: Asa Gjestal Spinneri Mystic Stretchgarn 50 g
Needles: 4 mm
Button: A spare button from some of my coats

Nuo kengät olen muuten ostanut Pietarista kolme vuotta sitten. Ystäväni vei minut kauppaan, joka myi naisten kenkiä alkaen koosta 32 ja päätyen pitkälti yli 40:ään - käsin ommeltuja, hinnaltaan (tuolloin) samaa luokkaa kuin tavalliset kenkäkaupan kengät Suomessa. Kun ihmisen koko on 34, jota aikuisille ei suomalaiskaupoista löydy, voitte arvata että kauppa oli minulle unelmien täyttymys. Minulla on lisäksi aina vähän ruhtinatarmainen olo näissä.

I bought those shoes from St Petersburg, Russia, three years ago. My friend took me to a shop that offers ladies' shoes starting with the size 32 and ending far beyond 40 - handmade, but not more expensive than common shoes in Finnish shoe shops. Because my size is 34, which you cannof find in common Finnish shops, you can guess that the shop was a dream to come true! I also always feel a little like princess in these.


Ihanaa kesän alkua teille kaikille!

Happy start of summer to everyone!

Edit-täti tuli kertomaan - kun Rouva Oranssi asiasta mainitsi - että ostin tuolloin toki kahdet kengät! :) Enempään ei budjetti riittänyt, sen verran hintavia kuitenkin...

10 kommenttia:

 1. Voi miten kauniin huivin olet nopsaan tikutellut ja käsilaukunkin. Kaisahan on kuin likat kesällä,kaunis kuin morsian!

  VastaaPoista
 2. Minäkin joudun ostamaan kengät aina kun saan käsiini sopivat (koko 34-35). Paras ostaa silloin kun löytää, silloin kun etsii ei takuulla löydä =) Kauniin huivin olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kesäinen ja kaunis asu sulla on-ei ihme jos kukkasten kanssa lähestytään :)
  Voi voi tuohon kenkä kauppaan sitä pitääs munkin päästä! Myyjät täällä kenkäkaupoissa komentaa pois jo ovelta kun suomessa Pienet koot alkaa 36.sta (mulla mittarin mukaan koko 34) typerää se on juhlakenkiin tukkia paksua villasukkaa että saa ne jotenkin pidettyä jalassaan mutta ei se auta :D

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi, niin kauniin värinenkin vielä! Kyllä munkin pitää nyt ostaa toi Wrap Style, olen sitä jo kauan nettikirjakaupoissa venkslannut ostokoriin ja pois.

  VastaaPoista
 5. Kauniina hän on vallan. Mahtivauhtineulontaa tuo huivi, ja sievä kuin mikä.

  Hyvät on kengätkin, olisit useammat ostanut...

  Meidän perheessä tosiaan koko-ongelma sieltä toisesta päästä. Mikkelissä asuessa Puoliso kysyi ovenraosta kenkäkaupan myyjiltä onko miesten kokoja. Kun kertoivat mitä kokoja on, totesi poikien kooksi eikä mennyt sisään ollenkaan. Ei tarkoita loukata, tiedäthän, on niin tylsää pyöriä liikkeessä jossa ei ole itselle mitään. Tampereelta jo kenkiä löytyy.

  VastaaPoista
 6. Oi, ihana Shettis ja muutenkin aivan ihastuttavan tyylikäs juhla-asu!!

  VastaaPoista
 7. shettis se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen! :) ihanat on kans nuo sun kengät! :)

  VastaaPoista
 8. Kolutessani blogien huivineulomuksia tännekin sitten päädyin. Enkä tietenkään voi olla jättämättä jälkiä tähän kirjoitukseesi, nimittäin noista kengistä. On todella raivostuttavaa olla aikuinen ja sovitella lastenosaston kenkiä, kokemusta on omalla kohdallani. Koko on myös ollut nuorena tuo 34, mutta ikä kun muuttaa jalkaa saatan nykyään löytää ihan aikuistenkin puolelta kengät. Joku jo kirjoitti, että ostaa aina kengät kun vain löytää sopivat, niin minäkin teen. Miehenikin jopa aina siihen yllyttää, vaikka joskus itse nuukailisin.
  Onkohan se jotenkin pohjanmaalaisten tai eteläpohjalaisten vika tuo pieni jalka. Äitini sanoi vanhemmiten, että hänen jalkansa on yhtä pitkä kuin leveä, kääk, toivottavasti minulle ei aivan samoin käy. Italialaiset kengät ovat pelastaneet minut nykyään usein.

  VastaaPoista