maanantai 21. toukokuuta 2007

Pitää sitä muoviakin kokeilla... Mutta bambu on must!

Olen ihaillut pitkin kevättä Novita Cocosta, hipelöinyt sitä ja miettinyt ostanko. Lopulta päädyin tilaamaan sitä Novitaklubin alesta poltetun oranssin sävyisenä.

Yhtään ei ole huvittanut ajatella mitään kevätneuleita tänä "keväänä". Mutta kun perjantaina FMI lupaili oikein jopa liki 20 plus-astetta näille lakeuksille, tarrasin Cocokseen. Vähiltä piti etten pyörtänyt vielä kannoillani - tässä mallissahan piti virkata - mutta sisulla sitten jatkoin eteenpäin. Tänään tämä pusero (malli Novitan Kesä 2007 -lehdestä) on jo ylläni.


Tein puseron S-koon silmukkamäärällä mutta XS-koon pituudella muunnettuna niin, että sileää neuloin vain 23 cm ja resoria sen sijaan 11 cm (ohjeessa 26 cm ja 8 cm). Näin sain jotakin ideaa puseron tylsään alaosaan. Vaan kertokaapa minua viisaammat: miten sain kulumaan tähän taas vain vajaat 250 grammaa lankaa, kun ohje vaati 350 grammaa????

Yksi syy siihen, miksi olen epäröinyt Cocoksen hankkimista, on ollut sen muovisuus: puolet langastahan on tekokuitua. Ja minä en voi käyttää tekokuitua, se hiostaa mielettömästi. Niinpä tämäkään toppi, niin suloiselta kuin lanka käsissä tuntuikin, ei ole häävinen päällä, sen jo huomasin. Lähes hihattomana se kuitenkin toimii, joskin helteellä taitaa jäädä kaappiin. Mitään puseroa tai neuletakkia en voisi kuvitella langasta tekeväni. Koska luotin Novitan ohjeeseen ja hain kaupasta vielä kaksi kerää lankaa (olin tilannut 5 kerää eli 250 grammaa), taidan tehdä niistä laukun tai jonkin mikä ei ole iholla...

Mutta tämä on aitoa luonnonkuitua!

Kävipä niin, että löysin Huudosta aarteen: setti, jossa noin 49 erilaista puikkopakettia ja virkkuukoukkua, lähtöhinta 110 euroa ja korotukset 1 e. Minä huutamaan (kukaan muu ei ollut vielä huutanut). Huuto umpeutui ollessani töissä, jossa minulla siis ei ole nettiyhteyttä, ja niinpä joku oli ehtinyt edelleni ja saanut setin 112 eurolla.

Suututti, vaikka rahat säästyivätkin. Olin nimittäin huutanut samalta myyjältä parit bambupyöröt aiemminkin, ja ne olivat aivan erinomaiset: pyöröosa on letkua, joka ei mene moljoonaan kippuraan pakkauksesta otettaessa.

Rupesin miettimään, mistä ihmeestä kyseinen myyjä tilaa tuollaisia puikkomääriä, että voi myydä niitä Huudossa kymmenittäin. Hain omien pyöröjeni pakkauksen - ei mitään valmistajan nimeä. Siis jotakin halpatuontia. Googletin kuitenkin otsikolla "Bamboo Circular Knitting Needle" - ja päädyin eBayhin, jossa tämä firma myy bambupuikkoja ja -pyöröjä suoraan hongkongilaiselta tehtaalta.

Kaisa kirjautui eBayhin - Kaisa kirjautui PayPaliin - Kaisa huusi aikamoisen kasan bambupuikkoja. Ensimmäinen satsi Hong Kongista saapui tänään: 11 paria 40 cm bambupyöröjä, koot 2-7 . Tulossa on vielä satsi 60 cm pyöröjä sekä sukkapuikkoja ja neulepuikkoja. Laskin, että maksoin näistä postikuluineen noin puolet Huudon hinnasta... Hih!

10 kommenttia:

 1. Toppihan näyttää kivalta. En minäkään ole vielä Cocokseen mieltynyt vaikka sitä olen kaupassa katsellut.

  Vau mitkä puikkokaupat!

  VastaaPoista
 2. Toppi on kesäisen raikas. Itse olen katsellut kaupassa myös tuota Cocos lankaa, käteeni se on tuntunut pikkuisen karhealta. Toivottavasti valmiissa neuleessa ei karheus tunnu. Itsekin olen huomannut, että noissa XS-koon lankamäärissä taitaa olla vähän ilmaa. Eli varmuuden vuoksi ehdotetaan enemmän lankaa, mitä todellisuudessa kuluu.

  Tuota puikkokauppaa täytyy tutkailla. Minulta puuttuu kaikki paksut sukkapuikot, ja ne on tällä hetkellä hankintalistalla.

  VastaaPoista
 3. ...ääääh! Mun pitkä kommentti hävisi jonnekin kun yritin lähettää sen. Tässä lyhyt versio samasta: Ihana toppi, meinasin itsekin tehdä samanlaisen, mutten vielä ole saanut aikaan. Toi värikin on TODELLA upea!

  VastaaPoista
 4. Waude, onnittelut hyvästä puikkokaupasta!

  Toppi on tosi kivannäköinen! Miten ihmeessä ehdit neuloa kaiken sen ihanan, mitä teet?!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, tykkään itsekin hirmusti topin väristä, mutta tosiaan vähän se tuntuu muovipussilta. (Ja miksi mallin pitää olla sellainen, että on muistettava ehdottomasti laittaa puuterinväriset rintsikat kun kaikki näkyy läpi??) Cocos tuntui neuloessa vähän kuin paperinarulta, ihan miellyttävältä. Luulen, että lopuista langoista tulee söpö laukku.

  Suosittelen tuota puikkokauppaa. Postikulut tosin vähän harmittavat - puikkopaketin saa noin dollarilla mutta postikulut ovat kymmenkertaiset tai yli...

  Hannaliini, kun nipistää kodinhoidosta ja syömisestä ja neuloo töitä tehdessäänkin (= tekstejä oikolukiessa :) niin ehtii... Valitettavasti ensimmäinen nipistyksen aihe aiheuttaa enemmän seuraamuksia kuin toinen, olisin mieluummin vähän hoikempi vähän siistimmässä asunnossa! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos tuosta ebay-linkistä, täytyy varmaan perehtyä siihen joskus. Postikulut ovat kyllä aika suolaiset, mutta kun ei lähikaupasta saa kunnon puikkoja..

  VastaaPoista
 7. hip hei, ihanaa löytää uusi blogi luettavaksi, vaikka suosikeissa on jo monen monta blogia.

  VastaaPoista
 8. Kaunis pusero! MIekin olen ihaillut tuota mallia, mutta keinokuitua en voi minäkään pitää.

  Onnittelut hienosta ostoksesta, nyt sitten bambuilemaan :)

  VastaaPoista
 9. Kiva tuli puserosta, mutta samaa kookoksen muovisuutta mäkin oon vähän vieroksunut.
  Sopii siis ehkä paremmin johonkin muuhun kuin puseroon?

  Tuohon langan arvioimiseen vislä;
  Ehkä ne ei kuitenkaan tee joka kokoa testinä novitalla, joten langankulu on oikeasti vain arvio useimmissa kokovaihtoehdoissa. Sähän pienensit mallia vielä, joten siinäkin saattoi melkein yksi kerä hävitä.
  Ja useinhan käy niin, että kerästä joko jää muutaman metrin pätkä yli, tai sitten se menee juuri harmittavasti seuraavan puolelle. Käsialat sun muut huomioon ottaen, kyllä se langankulutuksen arviointi aikamoista arpapeliä on.
  Samaa asiaa olen siis kyllä itsekin monesti harmitellut, mutta ehkä on kuitenkin pienempi paha, että lankaa jää yli kuin että se loppuu nippa nappa kesken. (kokenut senkin)
  Itse kun olen jotain ohjeita huvikseni naputellut muistiin, niin silloin tosiaankin kyllä jännittää tuo langankulutuksen arviointi.

  Ohhoh, mitä puikkokauppoja!! Vau!

  VastaaPoista
 10. Wau mitkä puikkokaupat! Ja hienoa työtä.

  VastaaPoista