tiistai 15. toukokuuta 2007

Kelttiläinen aurinko

Kiitos vinkeistä kankaanpainannan suhteen, tuota kontaktimuovia aion kyllä kokeilla. Ja Tennesseellekin olisi tarjolla peräti kaksi hyvää uutta kotia, katsotaan kumpään päätyvät! :)

Äitienpäivää juhlittiin sitten kahdella paikkakunnalla, mutta lahjat olivat minulta samat. Vasemmassa jalassa minun äitini ja oikeassa Samin äidin lahja.


No niin, kyllä kumpikin sai ihan kaksi sukkaa. :D Onnistuinpa tekemään sopivatkin. Kärjet ovat tuossa päättelemättä siltä varalta että olisi pitänyt ruveta "ootraamaan" pituutta.

Itse asiassa tein nämä sukat palmikkoharjoitteluna. Ensimmäisessä versiossa kulkee palmikko sukan varresta kärkeen tiukkana kuin tönkkösuolattu muikku. Sitten aloin kehitellä omaa palmikkokuviointia ja ymmärsin tehdä välikerroksiakin tarpeeksi.


Lankana kahta eri Nalle Coloria ja puikkoina 3,5 bambut. Ne ovat ihanat!! Eikä Nallessakaan mitään vikaa ole, mutta kolmen sukkaparin jälkeen kieltämättä Regia Silk tuntui aika ihqlta sormissa.


Olen aiemmin ajatellut, ettei pätkävärjätystä langasta viitsi tehdä mitään kuvio/palmikkoneuletta, mutta näkyypä se toimivan noinkin. Nimesin sukat mielessäni "kelttiläiseksi auringoksi", tuo palmikkokuvio tuo mieleen irlantilaisneuleet ja väri puolestaan auringon (joka ihan oikeastikin täällä paistaa, jihuu!).

4 kommenttia:

 1. Kyllä on äitiä ja anoppia muisteltu kauniilla ja lämpimillä villasukilla. Olisinpa itsekin iloinen tuollaisesta lahjasta. Tosi nättejä ja pirteitä palmikkoneulesukkia olet osannut tehdä.

  VastaaPoista
 2. Tosi pirtsakat sukat!

  Regia silk on kyllä ihan eriluokkaa kuin Nalle, aloitin tänä aamuna Regia silkistä Baijerilaisia ja kyllä on ihanaa lankaa <3

  VastaaPoista
 3. Veikeitä sukkia nuo lahjasukkasi!

  VastaaPoista