lauantai 24. lokakuuta 2009

Kaisa opettelee neulomaan sukkia - ohjeesta

Olen aina vain iloisempi siitä, että neulon. Kun tässä on saanut pari viikkoa pelätä, saako OI-potilas katkenneeseen ydinnaulaan ollenkaan hoitoa ja jos saa, niin millaista, on sukkaneule antanut käsille järkevää tekemistä peukalonpyörittelyn sijasta. Tänään toinen sukka valmistuikin sitten jo tuhatkertaisesti helpottuneemmassa mielentilassa.

Olen täällä aiemminkin avautunut siitä, etten minä voi neuloa ohjeen mukaan sukkia, kun sääreni on mallia Karjalan honka ja jalkaterä kokoa nukke. Olen kuitenkin vähitellen oppinut muokkaamaan. Oudossa ohjeessa en vielä ole uskaltanut ruveta sääreen lisäilemään silmukoita, teen vain sen verran lyhyen varren että mahtuu, mutta lapaosassa kavennan sitten pohjan niin pieneksi, ettei sukka tipahda jalasta.

Paraphernalioita olen ihaillut lukuisissa blogeissa, mutta kuvitellut, ettenhän minä osaa. Tässä sairastaessa olen kuitenkin oppinut tekemään sukkia ohjeista, ja kun kävin katsomassa Paraphernalian ohjeen, näin, ettei se niin vaikea olekaan.

Ensimmäiset (huom! :) versiot syntyivät Ilun ihanasta langasta siksi, että halusin tehdä harjoituskappaleen vaalealla. Oli "pakko" tilata tuota lankaa joku viikko sitten, kun Ilu kuulutti, että viimeistä päivää kaupassa postikulut kuuluivat hintoihin... ;)Lanka: Handu Handdyed, 70 % villa, 25 % bambu, 5 % kid mohair, väri Lainaa vain, kulutus noin 50 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Sain Kangaskasalta keväällä nuo pahviset "sukanpidikkeet". En ole osannut kaivata sukanpingottimia, kun muutenkin minun on vaikea neuloa tarpeeksi pientä sukkaa jalkaani, mutta nämähän ovat kivat - kun edelleenkään eivät omat koipeni oikein taivu poseeraukseen, niin näkyy se sukan mallineule näinkin. 

Siinä mielessä olen yhä toivoton sukkaohjeiden lukija, että katson vain mallineuleen ja teen kantapään ja kärjen niin kuin tykkään. Nyt sentään neuloin resoria kantapäähän, mutta vahvistettuna tietysti. Enkä edes huomannut, että kärki olisi pitänyt silmukoida (mitä en osaa), vaan kaventelin normaaliin tapaan ja kursin kasaan... Niin, ja kantapääkin alkoi jostakin muualta kuin sieltä, mihin ohjeessa oli koko 36 merkitty. No jaa, nämä ovatkin kokoa 35! :) Joka tapauksessa menevät Sukkasatoon.

Kuvasta voi muuten löytää vihjeen siitä, mitä menin tilaamaan lisää Lankatuvasta. Jos sitä joskus kokeilisi tehdä kunnollista Tangled Yoke Cardigania...

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Tuo otsikko vois olla myös mun kirjoittama. Seuraavat tulee sitten ohjeen mukaan.

  VastaaPoista
 2. Ihania neuleita täällä jälleen. Itse olen jotain neulonut, vähemmän kuvannut ja nyt kaipais seuraa tähän neulontaan noin blogien kautta:-) Eli myöhästyin valitettavasti tuosta sukkakuusta, josta tykkäsin hirmusti viime vuonna.. Mutta onko tulossa marraskuuksi jotain lapasia tms. johon vois päästä vielä mukaan?! Kiitos jos ehdit kertoilla:-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista! :) Maria H, kuinka sattuikaan, että Helmis juuri huhuili osallistuja Lapaskuuhun. Kurkkaapa siis tänne!

  VastaaPoista
 4. Hihii, mä niin innoissani etsin juttua lapaskuusta, että ehdin sinne jo ennen vinkkausta:-D Mutta voimia sulle kovasti sairaalaan!! Ja jospa yhdessä lapastellaan:-D Näinkin sinut neulomassa Seinäjoen messuilla, mutta en tohtinut tulla nyt kesken juttujenne keskeyttämään. Viimevuonnahan me pikaisesti siellä tavattiinkin:-) Mä neulon aika lailla kaikkea pientä, mutta en ole saanut pitkään aikaan kuvattua tuotoksia. Osa ehtii lähteä maailmalle ennen kuvaamistakin.. Pitäis jotain uutta blogiin kuvailla neulerintamaltakin:-)

  VastaaPoista