torstai 19. huhtikuuta 2007

Bambua vain...

Lopussa terkkuja Edit-tädiltä.

Olen äärimmäisen kokematon lankojen netistä-tilaaja. Ihaillen luen ihmisistä, jotka tilailevat ihanuuksia vaikka toiselta puolen maapalloa!

Ensimmäinen vaatimaton kokemukseni alalla oli Lankalinjan testaaminen. Bambua olen mielitellyt kokeillakseni, joten kun vastaan tuli Moda-lehden "lukijatarjous" (taisin tilata Modan seuraavana päivänä naistenpäivätarjouksessa :) niin päädyin tilaamaan Sirdarin Just Bamboota. Ja koska yli 30 euron ostokset sai postikuluitta, niin tietenkin tilasin tuolla summalla = 8 kerää.

Kauan kierittelin keriä ennen kuin maltoin ryhtyä niistä mitään tekemään. Pieni pettymys (jonka olisin välttänyt jos opettelisin sisälukua) oli se, että Just Bamboo on nauhalankaa, ei siis yhtä pehmoista kuin kaupassa hypistelemäni Novitan Bambu. Toisaalta nauhamaisuus asetti rajoituksia langan käytölle, toisaalta houkutteli.

Viimein päädyin tekemään Modan 2/07 ensimmäisen mallin (koska olen Sami-potilaan luona ja Moda kotona, en muista sen nimeä tarkemmin). Modassa ohjeet ovat jotenkin monimutkaisia, tässäkin mallikerta oli mielipuolisen helppo, mutta se oli saatu kuulostamaan vaikealta. :)

Bambupuseroni valmistui viime viikonloppuna. Aioin neuloa kaulukseen ohjeenmukaiset ainaoikeat, vaan enhän tajunnut jättää toiselle olalle ompeluvaraa - purin koko ainaoikean ja jätin sen pois... Muuten neulominen oli nautinto, kun lanka ei purkaantunut eikä sitä saanut puikolla halki. Toisaalta kyllä pudonneet silmukat livistivät aika kovaa vauhtia.Paitani on ihana! Olen hulluna siihen! Just Bamboo -neulos laskeutuu kuin kangas, on "reikäisyydestään" huolimatta älyttömän lämmin, toisaalta niin kevyttä että tuntuu kuin ei päällä olisi mitään! Tosin aion kyllä vielä testata sen Novitan pehmo-Bambunkin.

Lankaa kului vajaat 7 kerää, joten hyvin olisin voinut tehdä pitkätkin hihat (voisinhan vieläkin jatkaa vaikka sillä ainaoikealla :) mutta hyvä näinkin.

Ja katsokaa nyt, miten täydellisesti väri sointuu farkkujeni kirjailuun!!


Nyt on työn alla (hihoja vailla) Tuulan mohair-boleropaita. On edistynyt aika sutjakkaasti, kun olen yhtä aikaa tehnyt töitä, neulonut paitaa ja hoitanut sairasta - käsityöt ovat hyvää terapiaa...

Edit-täti esittelee toivottua neulepintaa. Anteeksi sen kierous, pusero oli ylläni (!) kun otin valokuvaa. En viitsinyt ruveta riehumaan asemoimisen kanssa kun potilas on juuri nukahtanut...

No, siis mallineule on äärimmäisen yksinkertainen ja viehättävä: 3o, 3n 5 krs, 6. krs o pidennetyin silmukoin. Tätä voisin käyttää muussakin yhteydessä... Sopi erittäin hyvin nauhalangalle.


12 kommenttia:

 1. Kaunis pusero ja kuulostaa ihanalta materiaalilta. Tosi kivat farkut - olen hulluna kaikkiin kirjailuihin housuissa!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva pusero. Hm, tuon mallinen voisi istua minullekin...

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen ja näyttää tosiaan laskeutuvan upeasti. =)

  VastaaPoista
 4. Ihana pusero! Täydellinen väri ja kaunis kiilto!

  VastaaPoista
 5. Mukavan tuntuiselta näyttävä pusero ja kaunis väri, vaikka ei yhtään "minun" väriseni. Saisitko tosta neuleesta vielä lähikuvan, missä näkyisi neulepinta kunnolla. Kiinnostaisi kovasti. :-)

  VastaaPoista
 6. Ihana pusero.
  Minut on valittu!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kiitos kehuista! Puseron malli ja materiaali on jotenkin "armollinen"... ;) Farkut löytyivät talvella Seppälän alerekistä.

  Tavallinen, otan yhteyttä Edit-tätiin ja laitan tänne sitä neulepintaa! Piti alunperinkin, mutta tässä on ollut kaikkea...

  VastaaPoista
 8. Tänk juu, Kaisa! Toi on ihan yhtä ihanan näköistä lähempääkin katsottuna. Mä olen tähän asti vierastanut noita nauhalankoja, mutta ehkä vielä tästä rohkaistun ja kokeilen joskus. (Tällä hetkellä mulla on tosin menossa henkilökohtainen langanvartijaprojekti... Mistä niitä aina kertyy?)

  VastaaPoista
 9. Kaunis pusero!!varmasti ihanaa lankaa!

  VastaaPoista
 10. Oletpa neulonut tosi kauniin puseron!

  VastaaPoista